View Single Post
Vechi 06.10.2012, 17:41:03
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ai dreptate până la un anumit punct. Un verset, respectiv mai multe versete pot fi interpretate în multe moduri, dar mai ales susținând propriile prejudecăți confesionale; însă niciodată nu vei putea mula întreaga Scriptură pe acest calapod doctrinar.
Ok! Sugerezi ca doctrina adventista (oficiala si neoficiala) inglobeaza intreaga Biblie si nu exista puncte vulnerabile pentru adventisti?
Citat:

Ar fi interesant. De ce nu o faci pe un forum adventist (mai sunt și altele în afară de tin.ro), de ce tocmai pe acest forum ortodox? Având în vedere că niciunul din noi nu jucăm în această "echipă", nu știu la ce le-ar folosi...
Problema mea esti tu (si cei ca tine)! Nu ei! Ei nu inteleg religia adventista dar eu o inteleg fiindca am trecut prin aceasta religie intr-un mod mult mai "profund" decat crezi! Pur si simplu le-am oferit doua dintre cele mai bune argumente impotriva religiei adventiste:
1.sabatul este invalidat de faptul ca pamantul este rotund iar omul a cuceri,t la scurt timp dupa al II-lea razboi mondial, spatiul cosmic!
2.adventismul are o istorie care il face vulnerabil! (mai tii minte ghiveciul?)
Le-am pus pe tava "slabiciunile adventismului" , e problema lor daca le vor folosi sau nu.

Apropo! Nici eu nici tu nu facem parte din aceeasi echipa! Echipa ta are parte de o "provocare"... daca nu era aceasta provocare, nu am fi aparut nici "noi"!

Citat:

Iar spui adevăruri [parțiale] în privința-mi. Nu pot să mă detașez de religia mea, aceasta fiind religia creștină. În schimb, de peste trei ani fac o experiență cu adevărat exploratorie și interesantă: în ciuda deselor provocări, continuu mă "detașez critic" de tot ce este socotit fundamental în confesiunea adventistă, adică de E.G. White. Am propus cam același lucru preopinenților mei ortodocși, adică să se "detașeze critic" de Sfinții Părinți și să pună bază doar pe Biblie. Ar fi interesant ce ar mai rămâne din ortodoxie în această situație. Dar tu nu ai de unde să cunoști aceste lucruri, ești mai nou pe aici...
Ma intreb ce ar ramane din adventism daca adventistii ar aplica deconstructivismul! Adventismul ar ramane in aer fara nici o baza insa ortodoxia (daca va primi acelas shoc) va rezista deoarece este destul de ancorata in contextul cultural al acestei tari... (e adevarat ca postmodernismul a afectat ortodoxia dar este inca stabila insa adventismul nu are capacitatea de a veni cu ceva relevant si reuseste sa ramana stabil doar in masura in care reuseste sa mentina o "mentalitate" unitara in randul membrilor... ceea ce este cam greu fiindca sunt o minoritate destul de subtirica).

Last edited by UNNOOM; 06.10.2012 at 17:49:06.
Reply With Quote