View Single Post
Vechi 06.10.2012, 18:23:39
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Ok! Sugerezi ca doctrina adventista (oficiala si neoficiala) inglobeaza intreaga Biblie si nu exista puncte vulnerabile pentru adventisti?
Nu despre asta era vorba, ci despre interpretarea Bibliei, respectiv a întregii Biblii luată în ansamblu (poate era necesar pleonasmul). Altfel, "puncte vulnerabile" pot fi scormonite la oricine, până și lui Hristos I s-au găsit de către unii...
N-am înțeles ce-i cu doctrina adventistă "neoficială", să fie ideile dezvoltate de unii dizidenți (cum a devenit fostul "UNOM" de pe tin.ro)? Ei niciodată n-au reprezentat Biserica, chiar dacă au primit câteva "like"-uri, cam câte poți număra pe degete (fie și descălțându-te)...

Citat:
Problema mea esti tu (si cei ca tine)!
În cazul acesta chiar ai o problemă! Nu intru în jocul tău căci nu mă cunoști, pe când eu s-ar putea să te cunosc, să știu cine ești. Dezminte odată informația că ești una și aceeași persoană cu UNOM! Stilul cam seamănă...

Citat:
Nu ei! Ei nu inteleg religia adventista dar eu o inteleg fiindca am trecut prin aceasta religie intr-un mod mult mai "profund" decat crezi! Pur si simplu le-am oferit doua dintre cele mai bune argumente impotriva religiei adventiste:
1.sabatul este invalidat de faptul ca pamantul este rotund iar omul a cuceri,t la scurt timp dupa al II-lea razboi mondial, spatiul cosmic!
2.adventismul are o istorie care il face vulnerabil! (mai tii minte ghiveciul?)
Le-am pus pe tava "slabiciunile adventismului" , e problema lor daca le vor folosi sau nu.
Mai bine spune că n-ai înțeles nimic din esența adventismului, ești mult mai credibil (pentru mine). Altfel reaua intenție devine evidentă și chiar nu am intenția să te deconspir. Nici măcar în privat!
Punctul 1. nu are nicio relevanță vis a vis de teologia sabatului la adventiști, E total aiurea!
Punctul 2. Arheologi de șifonier se găsesc pe toate drumurile. Mare brânză ghiveciul acela! Ce scheleți crezi că ai descoperit? Niscaiva genociduri, erezii, ori alte grozăvii?

Citat:
Apropo! Nici eu nici tu nu facem parte din aceeasi echipa! Echipa ta are parte de o "provocare"... daca nu era aceasta provocare, nu am fi aparut nici "noi"!
Deci am intuit bine!
În sfârșit o să fim ignorați amândoi...

Citat:
Ma intreb ce ar ramane din adventism daca adventistii ar aplica deconstructivismul! Adventismul ar ramane in aer fara nici o baza
No chance! În ciuda acuzațiilor, adventiștii nu procedează la deconstrucția textului biblic. Îl lasă să se explice singur (remember: Sola Scriptura), neapelând la cârje omenești. Dar încă o dată: nu aceasta e problema, lasă-i pe confrații noștri ortodocși să facă acea experiență, nu-i descuraja! De fapt, sincer să fiu, niciunul n-a avut încă curajul.
Reply With Quote