View Single Post
Vechi 06.10.2012, 19:00:41
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
În cazul acesta chiar ai o problemă!
Esti un om spalat pe creier si reprogramat care reproduce ceea ce a fost dresat sa reproduca!

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
niciunul n-a avut încă curajul.
Renunta!
Intre suporterii impartiti in echipe adverse nu exista compromis! In general adventistii au succes cu liga suporterilor "amatori"... ceea ce dovedeste ca adventistii nu detin un adevar ci ceva ce cred ca este adevar.

Deconstructie inseamna sa dai foile de ceapa jos una cate una pana gasesti miezul. In religie astea inseamna sa adulmeci o "doctrina" pana in locul ei de origine (treaba asta este riscanta fiindca poate fi "brutala" si nu oricine o poate face ci doar cei care pot trai fara... in fine nu are rost sa-ti dau mura in gura... daca vei dori, iti vei depasi singur propria ta mentalitate)!

P.S.
Nu are nici o relevanta cine sunt!

Iar la intrebarea "ce cauti intre ortodoxi?" iti raspund ca din motive personale am luat decizia de a-mi insusi tot ce este bun din ortodoxie (desi este improbabil sa devin un ortodox practicant)! Initial am abordat ortodoxia cu niste prejudecati dar m-am lovit de niste "invataturi" care merita intelese si insusite...! Sunt unii ortodocsi care manifesta un soi de "nationalism paranoic" fiindca au inghitit pe nemestecate teorii ale conspiratiei (ii gasesti si aici pe forum... ei au ceva cu evreii, nu stiu de ce) insa gasesti o multime de alti ortodocsi care iti pot oferi ceva relevand!

Asa ca lasa-ma in pace cu tot ceea ce vizeaza persoana mea! Si chiar daca m-ai cunoaste nu imi pasa! Vreau sa imi vad de treaba linistit in ceea ce priveste intelegerea ortodoxiei (a esentei ei esential).

Si inca ceva: citeste Patericul Egiptean! Poate vei avea sensibilitatea sa percepi ceea ce este dincolo de icoane, cruci de lemn si... etc! Eu am fost surprins de ceea ce am gasit. Am surprins o intreaga intelepciune a unor perioade istorice agitate... multe din intrebarile si raspunsurile acelor oameni le-am gasit relevante iar limbajul acelor timpuri este frumos si direct (nu vei gasi nimic ascuns in spatele cuvintelor ci doar ceea ce au intentionat acei oameni sa zica)!
Reply With Quote