Citat:
Īn prealabil postat de Doriana
Ultima data declarai ca scop expunerea punctelor vulnerabile ale adventismului si demascarea metodelor lor de indoctrinare. Iar cand ei (prin persoana lui 99) s-au aparat, atunci tu nici usturoi n-ai mancat... cautai de fapt sa intelegi Ortodoxia si vrei sa fii lasat in pace. Ar trebui sa stii ca daca ataci nu poti fi lasat in pace, asa, pur si simplu. Si sa-ti asumi riscul de a fi aratate si punctele tale vulnerabile.
Daca tot suntem in cautare e bine sa o facem cu sinceritate, altfel nu vom gasi decat amagire. Si esenta ortodoxiei si esenta adventismului sunt cu totul altceva decat icoane, sabat, sau ceea ce discutati voi aici. Faptul ca inca mai discutati la acest nivel arata ca ambii mai aveti mult de cautat...sau ca ambii cautati gresit. Dar, asta e... In lumea aceasta Dumnezeu a lasat drumuri si hatisuri pentru orice cautator, si fiecare gaseste ce cauta.
|
Cand am intrat pe forum nu ma asteptam sa dau de adventisti. Odata ce am dat peste ei trebuia sa le arat care sunt problemele adventismului. Trebuia sa-i arat ca inghite pe nemestecate doctrina adventista!
Eu i-am cerut sa ma lase in pace in privinta persoanei mele... in sensul ca este evident ca am trecut pe la adventisti si nu pricepe ce caut la ortodocsi (in privinta asta sunt niste circumstante de natura personala si sunt nevoit sa-mi insusesc tot ce este mai bun din ortodoxie). Oamenii sunt inclinati sa atace persoana nu ideile ei (el are senzatia ca ma cunoaste si vrea sa stie de unde... ii resping aceasta abordare).
Cat despre esenta adventismului (care in stadiul actual de dezvoltare cam dispare) si esenta ortodoxiei am inteles foarte bine cum sta treaba cand am scris mai sus:
"Si inca ceva: citeste Patericul Egiptean! Poate vei avea sensibilitatea sa percepi ceea ce este dincolo de icoane, cruci de lemn si... etc! Eu am fost surprins de ceea ce am gasit. Am surprins o intreaga intelepciune a unor perioade istorice agitate... multe din intrebarile si raspunsurile acelor oameni le-am gasit relevante"
Am inceput sa prind franturi din esenta ortodoxiei.
Si inca ceva... ortodoxia pentru a merge inainte trebuie sa faca doar un pas inapoi, sa se uite peretii manastirii Voronet, sa vada filozofii greci pictati pe ea si sa inteleaga ce este de inteles. Insa adventismul are o multime de pasi de facut inapoi ca sa-si inteleaga esentele (acestea sunt mai multe... ). Adventismul este o miscare religioasa relativ tanara si cam neglijeaza mostenirea culturala de dinainte de ea.
Citat:
Īn prealabil postat de Doriana
Faptul ca inca mai discutati la acest nivel arata ca ambii mai aveti mult de cautat...sau ca ambii cautati gresit.
|
Nu ai remarcat ca majoritatea adventistilor in mandria lor "misionara" ies la inaintare la acest nivel? La acest nivel poti arata problemele adventismului cu conditia de a vedea si nivelul mai profund!