View Single Post
Vechi 07.10.2012, 18:52:00
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Acum eu nu vreau sa supar pe nimeni, respect si inteleg preferintele fiecaruia, dar am credinta ca Socrate e intr-un loc mai bun decat muuulti crestini cu numele. Daca e asa sau nu, vom avea prilejul cu totii sa vedem intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat.

Lui Socrate i-a spus oracolul din Delfi (oracolul pe al carui frontispiciu se gaseste maxima pagana si apoi crestinizata: Cunoaste-te pe tine insuti!) ca el este cel mai intelept om din lume. Socrate stia bine ca nu are cum sa fie asa, dar, pe de alta parte, stia ca ca zeul nici nu poate sa minta. Si atunci, in toate peregrinarile lui, a avut ocazia sa inteleaga si sa se convinga si mai mult ca este cel mai intelept doar prin aceea ca ... stie ca nu stie nimic, ca este constient de propria ignoranta, in timp ce ceilalti doar cred ca stiu ceva.

Fireste, nu e mai sus decat sfintii si mucenicii lui Hristos, dar cred ca daca s-ar fi nascut in timpul crestinismului, ar fi fost un brav mucenic. Cine doreste poate citeste totusi macar Apologia lui Socrate...