View Single Post
Vechi 07.10.2012, 23:55:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Adevarul!... Nu poate sa-l vada nimeni de unul singur!
Cine crede asta, tocmai de aceea se erijeaza in postura celui care detine adevarul...
Adevarat, de aceea ne-a fost revelat, pentru ca oamenii nu puteau sa-l cunoasca. Si este cineva care pastreaza adevarul intreg, este Biserica.
Citat:
Adevarul e o usa care se deschide din afara! Din afara mintii mele sau, ma rog, din afara eului format si dezvoltat de-a lungul vietii personale inlauntrul mintii omului.
Iar cheia nu e la mine sau la tine. Ci la Duhul Sfant. Prin Duhul Se cunoaste Adevarul!
Totusi, cheia e la noi, pentru ca altfel este harul irezistibil de la calvini. Iar Iisus spune: "Eu stau la usa si bat." In functie de ce face cineva vine si harul care ii aduce cunoasterea si adevarul. Ca in exemplul cu sf. Cornelie Sutasul, mai intai ii spune ingerul ca pentru faptele sale si rugaciunile sale este primit sa afle adevarul si sa vina in Biserica. Din ce am citit unii parinti ne spun ca in functie de smerenie primim si har.
Citat:
Si totusi discutiile nu sunt inutile. Exista, in orice caz, exceptii. Cand un om purtator de Duh Sfant combate pozitia unui ratacit, adeseori se intampla ca ratacitul sa se trezeasca la Adevar.
Sunt si astfel de cazuri, dar vezi ca mai intai este altceva, cum a fost pregatit terenul inainte sa cada samanta. Iisus a facut minuni si evreii in mare parte L-au respins. De asemenea, Apostolii nu mergeau la convins, ci spuneau adevarul si cei ce erau deja pregatiti il primeau cu bucurie.