Citat:
În prealabil postat de stefan florin
da sunt versete. Vrei sa ti li postez?
|
Am scris "
acolo unde le soliciți": Tu îmi vei posta versete din cu totul alt loc, probabil în epistolele apostolului Pavel. Este evident că Hristos n-a "reiterat" toate poruncile Decalogului, cu toate acestea, se respectă, ori măcar se consideră a fi demn de respectat aceste porunci.
Citat:
asa si? Asta stiam si eu! Ce legatura are asta cu sambata adventista?
|
Are legătură cu "trâmbița". Se pare că tot n-ai înțeles... În fine, s-o lăsăm așa...
Citat:
Dumnezeu l-a facut pe om in ziua a 6-a a creatiei, deci ziua 6 este PRIMA zi (mai bine spus RESTUL zilei a 6-a) petrecuta de om cu Dumnezeu si NU ziua 7 cum spuneti voi adventistii.
|
Ai dreptate, a fost creat în ziua a 6-a, dar prima zi
întreagă (așa am și scris în paranteză într-o postare anterioară) în care Dumnezeu n-a mai făcut
nimic decât să o petreacă împreună cu omul a fost sabatul, ziua a șaptea.
Citat:
In ziua a 6-a Dumnezeu l-a binecuvantat pe om si NU in ziua a 7-a: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!" (Geneza 1:28).
|
Nu e vorba de binecuvântarea omului, ci de binecuvântarea (și sfințirea) zilei a șaptea.
Citat:
pai e normal ca Hristos sa fie OBISNUIT sa intre in sinagoga sambata pentru ca atunci se intalneau evreii aici. Daca evreii s-ar fi intalnit in sinagoga in zi de miercuri, miercurea ar fi fost ziua obisnuita pentru Hristos de a intra in sinagoga.
|
Argument insuficient fundamentat! Hristos i-a "întâlnit" pe evrei în toate zilele săptămânii în lucrarea Lui publică de propovăduire. Și apoi, în sinagogă nu putea "întâlni" mii de oameni ca în mijlocul naturii.
Cu totul altul e sensul literal al textului (
Luca 4,16):
κατά τό είωθός αύτώ („
potrivit cu ceea ce era obișnuit pentru El"), sens întâlnit nu întâmplător și la sf. ap. Pavel (
Fapte 17,2).
Citat:
Nicaieri nu scrie ca Hristos sa fi indemnat pe cineva sa are sau sa merga la cumparaturi (in orice zi).
|
Ești absolut sigur? Cine dădea poruncă lui Iuda (cel ce ținea punga) să cumpere merinde? Iar la
Mat.17,27 ai ambele îndemnuri (pescuit și plătit taxe și impozite) ce se făceau doar în zilele de lucru.
Citat:
Dar este vreun verset biblic in NT in care Hristos sau vreun apostol indeamna la respectarea sambetei ca zi de odihna
|
Este:

(άρα άπολείπεται
σαββατισμός τώ λαώ τού θεού) Codex Alexandrinus
"Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Nitzulescu)
A fost totdeauna "repaus" de sâmbătă pentru poporul lui Dumnezeu, Hristos a declarat că n-a venit să strice Legea (Mat. 5,17), iar sf. ap. Pavel declară 30 de ani mai târziu că "ÎNCĂ" mai rămâne acest repaus de sâmbătă. Pentru poporul lui Dumnezeu AKA Creștinătatea (Israel nu mai era poporul lui Dumnezeu de vreo 30 de ani).
Citat:
mai ales ca apostolii au predicat neamurilor care nu stiau de sabath-ul evreiesc si NU aveau notiune de o zi de odihna?
|
Hai serios? Tot sf. ap. Pavel a predicat Neamurilor în sinagogă și apoi în natură în ziua sabatului și zici că nu aveau "noțiune de o zi de odihnă"? Dar pe ce planetă crezi că trăiau aceștia?
Citat:
ce legatura are Iesirea cu Avraam? Eu ti-am cerut versete care sa arate ca Avraam a respectat vreu sabath. Cine stie...poate in biblia adventista Avraam o fi iesit din Egipt cu Moise. Multumesc pentru acesta informatie, eu NU o stiam! O fi vazut asta in viziunile ei Hellen White, mai stii?!
|
Aici nu-și are locul ironia, căci expresiile (aceleași și în Facerea și în Ieșirea -
aceasta e legătura!) sunt rostite de Gura lui Dumnezeu, nu de Moise ori Ellen White.
Citat:
pe bune?! Dumnezeu da o lege VESNICA pe care mai apoi NU respecta nici El decat odata (mai bine spus o zi-sabath-ul primordial )! Interesant! Ce fel de Parinte al nostru ar mai fi Dumnezeu daca nici El nu-si respecta propriile legi si ne mai este si noua exemplu, dar noua ne cere sa respectam legile?
|
- Amintește-ți că sâmbăta a fost dată pentru om (Marcu 2,27), nu pentru Dumnezeu, El n-are trebuință de sabat căci nu obosește nicicând. Ne-a dat doar un exemplu "primordial", odihnindu-Se în prima sâmbătă a lumii.
- Amintește-ți că Dumnezeu e Legiuitorul, nu Cel ce e obligat să Se supună poruncii date de El. Ar fi trebuit să respecte și porunca (Doamne iartă-mă!) "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul" (Fac.1,28; 9,1)? Poate această gândire defectuoasă a făcut ca pământul să se umple de atâția dumnezei...
Citat:
Dar uite ca Hristos contrazice ceea ce spui tu: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez" (Ioan 5:17). A lucrat El in zi de sabath? A lucrat.
|
A lucrat la mântuirea ta ingratule, nu a lucrat să adune surcele spre a-Și face păpica proprie!
Citat:
din nou vii cu speculatii adventiste sau cu propriile tale concluzii (care sunt gresite). Scrie asa ceva in biblie?
|
Scrie dară! Și că a scris cu proria mână pe tablele de piatră și că S-a odihnit în ziua a șaptea și că acea zi a șaptea e shabbath-ul evreiesc. Iar în catehismul tău scrie că ziua a șaptea e sâmbăta românească. Ce vrei mai mult?