View Single Post
Vechi 08.10.2012, 20:00:40
Tina06 Tina06 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2012
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Uite ce articol de folos a postat glykis , si daca ai putina rabdare , te rog sa-l citesti :

"Fără ispite si necazuri, nu ne putem mântui.
Nu uita că Domnul, pe cine iubeste, îl încearcă, ca mai mult să fie aproape de El.
Suntem datori să primim cu dragoste încercările si să multumim lui Dumnezeu pentru toate.
Ispitele ce vin, cu voia lui Dumnezeu vin, pentru încercare si pentru a ne tine pe calea smereniei. Numai să cunoastem slăbiciunea noastră si să cerem ajutor: "Doamne, nu ne lăsa în ispite!"... Că vin si fără voia noastră, de la trup, de la lume si de la diavol.
Să dăm slavă lui Dumnezeu că ne încearcă cu ispite si tot felul de necazuri aici pe pământ. Că dacă trăim necăliti prin ispite, nu putem să ne mântuim. Precum este focul pentru aur, asa sunt ispitele vietii pentru noi. Ne întăresc, ne călesc, ne dau mai multă credintă, ne smeresc si ne învată să ne rugăm si să cerem sfat.
Când vin ispitele si te împresoară, fugi la rugăciune în biserică, fă un Paraclis la Maica Domnului, închină-te la sfânta cruce, citeste o catismă sau două din Psaltire..., iar după ce trece ispita si se face liniste în suflet, iesi din nou la ascultare si multumeste lui Dumnezeu că te-a acoperit în vremea necazului.
Să nu uităm că fiecare loc are ispitele lui si oriunde trebuie răbdare si multumire.
Uneori mă întreb: oare suferinta mea si a fiecărui om nu este o arvună a vietii vesnice? Că suferinta ne smereste si ne învată a striga la ajutorul lui Dumnezeu.
Sunt încă la examenul încercării suferintelor."
glykys ·

Link permanent catre articolul complet

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...a-b1-p1734.htm
Da, foarte frumos. Eu acum incerc sa scap de gandirea mea gresita. Inainte cand citeam asta " Pe cine Iubeste DUmnezeu, il incearca" - eu credeam ca asta inseamna suferinta, topoare, dat in cap, alungare, scuipare - din nefericire, atata intelegeam eu din asta.

Cateodata mi-e frica ma las in Voia Lui - la fel, din cauza strambaciunii din mine.

Frate Cristi - ce ai spus este minunat - Dumnezeu nu este contabil. Dumnezeu sa te binecuvanteze !

A-pro-pos - tu cum te-ai lasat de fumat? Eu sunt o mare proasta, pentru ca eu tot zic ca vreau sa ma las, dar de fapt eu iubesc viciul - Doamne iarta-ma ! Cum fac sa scap de aceasta placere bolnavicioasa?
"Milsotive Doamne, invata-ne pe noi toti prin Duhul Tau Cel Sfant sa traim dupa voia Ta, ca toti sa te cunoastem in Lumina Ta pe Tine, adevaratul Dumnezeul nostru, fiindca fara Lumina Ta nu putem intelege plinatatea iubirii tale. Lumineaza-ne prin harul Tau si el va aprinde inimile noastre de iubirea pentru Tine" / "Doamne, am gresit inainte Ta si a Creatiei Tale, iarta-ma pe mine cea nevrednica"
Reply With Quote