Citat:
În prealabil postat de sophia
Vezi ca si la tine musteste mandria. Nu mai certa asa oamenii.
|
E adevarat, sora Sophia. Lucrez la asta de ani buni (stii tu de cand!...) Dar cearta mea, as fi dorit s-o indrepte, nu s-o alunge. Tu daca te duci odata intr-un amfiteatru si participi la un colocviu alaturi de studentii la medicina, te astepti de a doua zi sa fii capabila sa pui diagnostice si sa dai retete? Sunt multi crestini ortodocsi care nu au nici un habar de oranduiala unei sfinte liturghii, iar altii isi fac o cruce ca mai bine n-ar mai face-o, sa nu-i mai sminteasca si pe altii...
Adevarat, usa bisericii este deschisa oricui; traditia insa a ramas aceeasi, doar interpretarile tin de "democratia" din mintea noastra inselata. Oricum nu ai ce sa faci. Desi poate vezi un "neortodox" alaturi de tine, dar poti oare sa-i ceri sa paraseasca biserica? Nicidecum. Dar daca totusi ramane, sa incerce sa vada cu ochii adevaratului credincios ce se petrece acolo, ca daca judeca si priveste cu ostilitate, dupa care se intoarce la "confesiunea" ei si face un "rechizitoriu" asa cum l-a perceput ea, pentru ca si ceilalti sa se "intelpteasca", mie mi se pare ca acest lucru nu-i chiar bine-placut lui Dumnezeu.
Daca atitudinea mea te-a deranjat, imi cer iertare pur si simplu si te rog sa ma certi si de-acum inainte de cate ori ti se pare ca sunt in abatre. Eu imi doresc sa ma indrept, chiar daca asta se intrevede destul de greu din modul meu de a scrie...