Citat:
În prealabil postat de AlinB
As fi curios unde ai vazut tu unul din asta ca eu n-am intalnit asa ceva.
Sau..ce intelegi tu prin asta.
|
Ma refer la ortodocsi dezorientati care nu stiu in ce directie sa sarute iconele in biserica sau la ce sfant sa se inchine pentru ajutor in problema cutare sau daca sa citeasca Psaltirea fara binecuvantare de la duhovnic, etc. Ei stiu ca regulile ortodoxiei sunt multe si grele, asa ca pierde o gramada de timp cu preliminariile credintei si nu mai ajung niciodata la esenta.
Citat:
Pentru ca neoprotestantul care in general ARE o identitate confesionala (care n-ar schimbat-o cu una cu doua) tipa sus si tare ca nu este importanta confesiunea.
|
Eu nu am zis sa nu-ti pastrezi identitatea confesionala, ci sa nu-ti faci idol din ea, calcand pe principiile crestine pentru a-ti apara confesiunea. Ceva de genul Romani 14. Daca in biserica ta se obisnuieste sa manaci carne, nu obliga si pe adventist sa o faca, caci constiinta lui il mustra. Daca in biserica mea se vorbeste in limbi, nu e musai sa umplu capul ortodocsilor cu asta, mai ales ca nu este conditie de mantuire. s.a.m.d.
Citat:
Nici un penticostal nu va tine sabathul.
Nici nu va recunoaste sursele de "inspiratie" adventista prin care sabathul e mandatoriu pentru adventisti si ar trebui sa fie mandatoriu si pentru penticostali daca ar fi sa aiba partasie cu inspiratia divina recunoscuta de ei.
|
Citeste ce a scris UNNOOM. Sunt azs care proorocesc si penticostali de ziua a saptea. Pentru ca
"Unul deosebește o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui. Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul". Deci o zi de sabat nu e motiv de excludere din BP.