Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Depinde, v-o spun din nou, de înțelesul pe care alegeți să-l asociați termenului. Sunteți sigur că știți care este sensul în care este folosit în cadrul BC ?
|
Intreb, inca o data, nu este oare un termen mai fericit daca sensul nu este acela?
Haideti sa incercam impreuna, dvs. spuneti ce vreti sa se inteleaga si cautam un termen mai bun.
Citat:
Îmi pare rău să v-o spun, dar este a treia oară la rând când folosiți un argument specific protestant.
|
Dvs. nu incercati sa va folositi de Biblie cand incercati sa demonstrati pretentiile de autoritate universala ale Papei?
Sunteti protestant in acel moment?
Eu am remarcat saltul, "evolutia", de la rolul sa zicem oarecum special a lui Petru asa cum reiese din anumite texte (Biblie, Sf. Ioan Gura de Aur) la pretentiile actuale (de fapt, mai vechi) ale Papei.
Daca sunteti fan al acestui evolutionism, trebuie sa prezentati si verigile intermediare.
Citat:
Este de apreciat, cel puțin, sinceritatea. Acestea fiind spuse, totuși, n-aș recomanda nicicui să își lase afacerile pe mâna dumneavoastră. Un potențial locțiitor/reprezentant/mandatar căruia primul lucru pe care i-l evocă o asemenea poziție este uzurparea calității reprezentatului ar fi o alegere nefericită....
|
Din perspectiva convingerilor mele, Hristos inca se ocupa de treburile Bisericii.
La dvs. probabil l-a lasat pe Papa, sau Papa a uzurpat acest rol, depinde cum vreti (sau nu) sa vedeti lucrurile.
Poate asta e si sursa problemelor pe care le aveti. :)