View Single Post
Vechi 09.10.2012, 11:37:15
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Aseara am stat la o coada la peste si aveam in fata mea o batrinica . La un moment dat a trecut pe linga ea feciorul ei dar care nu a vrut sa i se alature . La insistentele maicasi acesta i-a raspuns :

"toate imi sunt ingaduite dar nu toate imi folosesc ; toate imi sunt ingaduite dar nu toate zidesc ... "

Si s-a departat murmurind "iubi-te-voi Doamne "
La un moment dat , batrina s-a intors catre mine si mi-a zis :

"da, are dreptate, toate imi sunt ingaduite dar nici pe departe nu toate zidesc ! Chiar mi-a citit de dimineata fiica-mea despre viata Sf. Ioan Rusul , care multe zeci de ani a fost prizonier si rob la turci . Dar din cauza aceasta , din cauza lipsurilor, a nefericirii cit de mica , a nemingiierii trupesti sau chiar sufletesti din robie,nu a facut vreo depresie, nu a innebunit, nu a avut vreun inconvenient si nici nu a considerat ca fiind in aceasta stare nu a putut sa-l slujeasca pe Dumnezeu ! Nici vorba ! Ci auziti, a ajuns sfint .
Si stati un pic , ca nu este singurul, nu am eu timp acum sa va povestesc cite mi s-au citit mie despre sfinti si oameni simplii care s-au mintuit fara a simtii nevoia neaparata de vreo fericire ori sa se plinga ca li s-au ridicat dreptul la pacat ci din contra , renuntind la placeri!
Iar eu , cu bucata de peste in gura, ori la ceva vreme, cu somacul doldora de peste , ori chiar la 4-5 ore dupa ce manininc si cind imi revine iarasi pofta sa o iau de la capat, cred ca voi sluji drept pe Dumnezeu si voi putea cinta ca si baiatul "iubi-te-voi Doamne" ?
Avea dreptate : toate imi sunt ingaduite , dar nu toate zidesc ! Si atunci, ce facem noi aici ? "

S-a intors si a parasit rindu-l lasindu-ma si pe mine pe ginduri !
Ei, daca ar fi venit Sf. Ioan Gura de Aur atunci ca sa vorbeasca cu noi , ori macar Sf. Vasile cel Mare , ori macar Sf. Ioan Damaschin , sau hai, macar sa fi venit gheronul Cleopa atunci , in clipa aceea la noi la coada, pai as fi crezut cu tot sufletul si eu , dar asa , numai din gura unui om pacatos ... nu pot sa cred !
Si astfel am ramas pe ginduri pina ce mi-a venit rindul , am cumparat , am mers acasa , am preparat pestele , m-am bucurat de el si m-am desfatat cu trupul iar cind m-am ridicat de la masa am dat slava lui Dumnezeu ca este tare bun si ca are grija de mine !

Saraca babuta , cum s-a inselat ea si s-a flaminzit degeaba , ca doar de aceea a dat Dumnezeu toate pe pamint , ca sa ne bucuram de ele ! Daca nu era de la El , nu apareau toate acestea pe lume ...

Last edited by zaharia_2009; 09.10.2012 at 11:46:38.
Reply With Quote