Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Această practică pioasă, deși este recomandabilă, nu este obligatorie. Direcția de sărutare a icoanelor este sugerată de amplasarea lor: icoana lui Isus în dreapta (aceea încadrată de literele grecești "alfa" și "omega"), iar icoana Sfintei Fecioare în stânga. Sărutarea în direcție inversă nu este păcat.
Este mereu o bună idee, în acest caz, să se închine la sfântul protector al fiecăruia. Sau să ceară ajutorul îngerului lui păzitor.
Nu există și nu a existat nici în trecut un canon prin care citirea Psaltirei să fie condiționată de binecuvântare.
Pe de altă parte, în orice lucru mai greu sau mai important îl întreprind, ca și în ceea ce privește lucruri mici, dar pe care vor să le consacre lui Dumnezeu (un medalion, o cruciuliță, un pelerinaj) creștinii fac bine când cer binecuvântare.
|
Eu stiu astea, insa sunt ortodocsi care dupa o viata de credinta tot la ele raman. Nici macar nu afla ca Hristos ii poate mantui. Alin spune ca nu cauta suficient. Oare?
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Deci nu mancatul/nemancatul de porc este problema in sine.
Pricepi?.
|
YouŽre missing the point. Ca de obicei, ai si uitat despre ce vorbeam, prea ocupat sa arati cate stii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
|