View Single Post
Vechi 09.10.2012, 15:38:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am citit si sunt dezamagit...credeam ca gasesc un argument la Sf. Ioan Gura de Aur pentru primatul Papal, ori asa cum poate si altii au observat, in cel mai fericit caz vorbim de un loc special a lui Petru in cadrul apostolilor, ca acest lucru ar fi fost chipurile lasat mostenire succesorilor sai asupra succesorilor celorlalti apostoli e deja o speculatie pentru care daca aveti fundament la Sf. Ioan Gura de Aur chiar v-as ruga sa o prezentati.
Erau si mesajele mele in continuare, de fapt Sf. Ioan Gura de Aur avea aprecieri de acelasi fel si pentru sf. Pavel, sf. Ioan si sf. Iacov, ii numea tot conducatorii Apostolilor. Pe sf. Pavel il numea carmaciul Bisericii, teologii spun ca sf. Ioan Hrisostom il considera mai mare pe sf. Pavel.
Sf. Petru avea un respect mai mare intre Apostoli, fiind mai in varsta (Sf. Andrei era fratele mai mic). In acea vreme cei mai in varsta aveau o pozitie speciala, de aceea prezbiterii erau alesi dintre cei mai in varsta.
BC folosea in trecut aprecierile sf. Ioan pentru a justifica primatul, acum am vazut ca nu mai apeleaza la acesta, probabil pentru ca stiu mai multi sa citeasca si vad care este adevarul.
Reply With Quote