Continuare
Asta e știința - ce să-i faci! - unul spune una, altul alta. Nu mai știu, tîlharii, ce să scornească, numai să șteargă odată și ultima amintire a adevărului! Pentru că nu izbutesc să nimicească Biblia, o îngroapă sub muntele acesta de gunoi și bălegar numit „știință” și „cultură”. Care e adevărul? Din iconomie dumnezeiască, uriașele șopîrle numite „dinozauri” nu s-au mai înmulțit după Potop, atunci cînd lumea și-a schimbat în mare parte înfățișarea. Pînă și manualul de muzică ne îndeamnă în bătaie de joc: „Audiați «Fosile», din suita «Carnavalul animalelor», de Saint-Saens” ). Și ni se arată o caricatură: schelet vesel de dinozaur, cîntînd la țambal, altfel spus - moartea veselă. (Ce e „carnavalul animalelor”, vedem în „Vămile văzduhului” și în alte descoperiri despre iad.)
În privința „datării cu Carbon 14” (porecla „izotopului” radioactiv), mai trebuie spus că radioactivitatea lui nu scade uniform și deci, practic, metoda nu e bună de nimic. Astfel, s-a calculat după acest procedeu vîrsta unei roci vulcanice despre care se știa sigur că are vreo sută și ceva de ani. „Ceasul radioactiv” i-a dat o vîrstă cuprinsă între cîteva mii și cîteva milioane de ani! Negreșit că întreaga poveste e o amăgire, care abate luarea-aminte de la adevăr. Cercetarea „fosilelor” nu e de nici un folos, firește, căci: „arhiva fosiliferă a lumii nu e mărturia celor Șase Zile, ci a istoriei lumii stricăcioase de după Facere. Cele Șase Zile sînt dincolo de observația și măsurătoarea științifică, fiind de un alt tip decît lucrurile pe care le măsoară știința” Cît despre resturile omenești „fosilizate”, cu acestea abia are să se întîmple ceva nevisat de „știința” oarbă a omului, în acea înfricoșată zi a celei de a Doua Veniri a Mîntuitorului Hristos, așa cum citim la Proorocul Iezechil, care zice: „Fost-a mîna Domnului peste mine, și m-a dus Domnul cu Duhul și m-a așezat în mijlocul unui cîmp plin de oase omenești. Și m-a purtat împrejurul lor; dar iată oasele acestea erau foarte multe pe fața pămîntului și uscate de tot. Și mi-a zis Domnul: «Fiul omului, vor învia oasele acestea?» Iar eu am zis: «Dumnezeule, numai Tu știi aceasta.» Domnul însă mi-a zis: «Proorocește asupra oaselor acestora și le spune: Oase uscate, ascultați cuvîntul Domnului! Așa grăiește Domnul Dumnezeu oaselor acestora: Iată, Eu voi face să intre în voi duh și veți învia. Voi pune pe voi vine, și carne va crește pe voi; vă voi acoperi cu piele, voi face să intre în voi duh și veți învia și veți ști că Eu sînt Domnul.»
Proorocit-am deci cum mi se poruncise. Și, cînd am proorocit, iată s-a făcut un vuiet și o mișcare și oasele au început să se apropie, fiecare os la încheietura sa. Și am privit și eu și iată erau pe ele vine, și crescuse carne și pielea le acoperea pe deasupra, iar duh nu era în ele. Atunci mi-a zis Domnul: «Fiul omului, proorocește Duhului, proorocește și spune Duhului: Așa grăiește Domnul Dumnezeu: Duhule, vino din cele patru vînturi și suflă peste morții aceștia, și vor învia!» Deci am proorocit eu cum mi se poruncise, și a intrat în ei Duhul și au înviat, și mulțime multă foarte de oameni s-au ridicat pe picioarele lor” (Iezechil 37:1-10).
Ei bine, gîndiți-vă acum la ce vor simți darwinienii și darwinienele atunci cînd, auzind trîmbița Arhanghelului, oamenii de Neanderthal și celelalte rămășite omenești amestecate printre ciolane de gorilă, se vor scula din vitrinele muzeelor și le vor cere socoteală pentru toate batjocurile îndurate pe „altarul” nebunei științe a omului necredincios.
O altă „probă” că straturile geologice au vîrste fantastice sînt depozitele de roci sedimentare, care - spun darwiniștii - au nevoie de milioane de ani pentru a se forma. De ce? Pentru că așa vor ei! Să luăm aminte:
„Roci sedimentare sînt cele formate prin acumularea resturilor vegetale și animale, urmată de transformarea lor la temperaturi și presiuni ridicate. Spre exemplu, calcarul s-a format din acumularea scheletelor și cochiliilor calcaroase ale organismelor marine”
La fel, „cărbunii de pămînt sînt roci care se găsesc în subsol, unde s-au format în urmă cu milioane de ani. Pe atunci pămîntul era acoperit cu păduri întinse, formate din arbori uriași. Cu timpul, scoarța pămîntului, în anumite locuri, s-a scufundat împreună cu pădurile uriașe. Straturile scufundate au fost acoperite de mîl și apă. Datorită lipsei de aer, arborii s-au carbonizat. Transformarea lemnului în cărbune a durat mii de ani” . „De asemenea, petrolul este o rocă sedimentară lichidă” . „Cum a luat naștere petrolul? Petrolul a luat naștere din resturile grase ale animalelor care au trăi cu mii de ani în urmă în ape. Animalele moarte au fost acoperite de mîl și de nisip. Din cauza lipsei de aer, a presiunii și temperaturii ridicate, s-au schimbat, transformîndu-se într-un lichid negru, gros, lipicios și gras - petrolul” Este o minciună de la un capăt la celălalt, după cum notează și părintele Serafim Rose: „Avem dovada că petrolul, cărbunele și alte lucruri similare se pot forma într-un timp extrem de scurt - cîteva zile sau săptămîni”. La care adaugă: „Însăși formarea fosilelor pledează mai curînd în favoarea unei catastrofe” . Așa e, negreșit! Altfel, de unde cantitatea neînchipuit de mare a lemnului și a trupurilor animale adunate deodată pe toată fața pămîntului? De altfel, și darwiniștii sînt siliți să vorbească de acele „scufundări” ale pămîntului, cataclisme născocite doar pentru a nu recunoaște Potopul de acum 5 000 de ani.
Toate aceste complicații ar fi fost de prisos dacă s-ar fi descoperit urmele vreunei făpturi care să facă trecerea de la o specie la alta. De altfel, în anti-Biblia sa, Originea speciilor, antihristul Darwin recunoaște el însuși că teoria pe care a închipuit-o este și va rămîne doar o presupunere pînă în clipa în care se va găsi cel puțin o „verigă lipsă” a lanțului evolutiv, o specie intermediară oarecare, și, mai ales aceea care s-ar fi aflat între om și maimuță. La drept vorbind, venerabilul era chiar îngrijorat că această singură dovadă necesară întîrzia să iasă la lumină, și deplîngea puținătatea săpăturilor.
Între timp, ucenicii săi, bieți înșelați îndrăciți, au săpat nebunește pămîntul și, firește, n-au aflat ceea ce căutau. Cuviosul Părintele nostru Serafim ne amintește: „Nu s-a găsit niciodată o «specie intermediară». În afară de falsuri, bineînțeles” . Și urmează: „«Omul de Neanderthal» este pur și simplu «Homo sapiens», nedeosebindu-se de oamenii moderni mai mult decît se deosebesc aceștia între ei, fiind o varietate în lăuntrul unui fel anume sau al unei specii. Vă rog să observați că ilustrațiile cu «omul de Neandethal» sînt invenția artiștilor cu idei preconcepute despre cum trebuie să fi arătat «omul primitiv», întemeiate pe filosofia evoluționistă! [...] Același lucru e valabil și în cazul lui «Homo erectus». În privința «Australopitecului», s-a arătat că e o maimuță dispărută”
Pentru că se fac a lucra în cadrele științei experimentale, evoluționiștii au produs și „dovezi” fabricate, adică au împerecheat bucățele de schelet omenesc cu resturi de maimuțe, și apoi au pus desenatorii și sculptorii să facă „reconstituirea”. Astfel, „omul de Pildown” - o țeastă de om, căreia i s-a lipit o falcă de maimuțoi - a fost poate cea mai vestită „verigă intermediară”, pînă ce tîlhăria a fost dată în fapt. Apoi, „omul de China”, care, după o scurtă glorie, a fost ascuns și „uitat”, fără nici o lămurire. La fel, celebra „Lucy” e un schelet de maimuță cu picioare de om, în care nu crede decît „părintele” ei și, poate, cîțiva sectanți inițiați. Batjocura a atins desăvîrșirea cu „Omul de Nebraska”, refăcut în întregime, cu familie cu tot, după un singur dinte de… porc.