View Single Post
Vechi 09.10.2012, 21:51:39
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
spalatul mainilor NU facea parte din legea mozaica ci era o traditie fariseica, asa ca de ce sa o fi respectat Hristos?
Chiar așa, de ce să o fi respectat? Poate pentru că făcea parte din Sfânta Tradiție [iudaică]? Ori Hristos n-a respectat Sfânta Tradiție... și ne întoarcem astfel de unde am plecat...

Dar cum e cu "ochi pentru ochi"? Asta făcea parte ori nu din legea mozaică? Și dacă da, de ce n-a respectat-o Hristos?... și se mai aprinde un beculeț...

Citat:
scrie in Biblie ca Dumnezeu s-a odihnit si cred acest lucru. Am negat eu asta? Faptul ca tu spui anumite lucruri care nu se regasesc in Biblie (Dumnezeu a petrecut TOATA ziua 7 cu omul si NUMAI cu omul), arata cat de mult te bazezi pe speculatii. Si ne mai acuzi pe noi ortodocsii ca ne ghidam dupa Sf. Traditie!
Am înțeles, nu convine chestia asta... ar fi fost mai bine să fi petrecut cu omul ziua întâia a săptămânii. Din nefericire omul nu fusese încă creat... Dar nici ziua întîia n-a sfințit-o și n-a binecuvântat-o veci!

Citat:
spune undeva ca Hristos a fost scolit intr-o sinagoga?
Nu scrie, dar nici n-am spus asta.

Citat:
Sinagogiile nu erau scoli ci aveau scoli pe langa ele
Dar ce crezi dumneata că sinagogile erau biserici ortodoxe să aibă școli pe lângă ele? E drept că mai nou, sunt la modă biserici ortodoxe pe lângă fiece școală... dar mai bine să nu intrăm în politică...

Citat:
da, dar Hristos predica in templu si in alte zile nu numai in zi de sambata
Recunosc, problema asta n-am studiat-o, ne poți da ceva amănunte? Ori măcar un verset-două...

Citat:
autoritatea civila iudaica o respecta de ochii lumii, dar o respecta. Chiar autoritatile romane nu faceau nimic care sa tulbure 9din punct de vedere religios) populatia iudaica (mai ales liderii religiosi)
Eu vorbeam doar de autoritatea romană. Iudeii nu aveau autoritate decât în cadrul Templului și aceea limitată.

Citat:
pe acel "text original" grecesc nu dau doi bani pentru ca este un fals.
Asta e chiar o noutate! Cu ce autoritate susții că Codex Alexandrinus e un fals?

Citat:
Traducerea ortodoxa suna altfel, chiar si Cornilescu a tradus cu totul diferit de Nitulescu
Or fi sunând altfel însă sunt doar niște versiuni confesionale, respectiv ortoxe (Sinodala, Nitzulescu și chiar și Cornilescu la data traducerii). Nu compara o versiune confesională cu textul original, ori mă rog... mult mai apropiată de original (sec.V).

Citat:
era Israel o mare civilizatie a lumii ca grecii sa le fi stiut cultura si religia? De unde sa fi stiut atenieii de sabath-ul iudaic?
Nu era, însă iudei erau răspândiți în totă lumea elenistică (o demonstrează sinagogile prezente în multe din orașele grecești); și apoi, ce crezi că au păzit apostolii? Nu pentru evanghelizare au străbătut cetățile neamurilor?

Citat:
de unde sa stiu ce cuprindea poruncile pe care le respecta Avraam daca nici Biblia nu le precizeaza?
Or fi fost porunci canaanite, egiptene, ori sumeriene, că doar cum să păzească poruncile lui Dumnezeu? El - prietenul lui Dumnezeu! Chiar așa...
Reply With Quote