View Single Post
Vechi 10.10.2012, 15:22:43
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
E pe forum un obicei bine inradacinat: cand unul ceva mai luminat (ca s-o fi muncit omul, ani intregi, sa priceapa cum vin unele lucruri si s-o fi canonit sa vietuiasca crestineste, adica o fi tins omul la insanatosire, cu harul lui Dumnezeu) aduce un reper sanatos, deodata se cabreaza orgoliile celor care mai degraba s-ar cuveni sa fie recunoscatori...
Si, hodoronc-troc, in plina lamurire a unei cestiuni care tine de Biserica, incepe lamuritul sa reproseze ca de fapt resimte nu stiu ce atac la persoana etc. Ce sensibili devenim, brusc, cand suntem invitati sa ne largim perspectivele! Ce delicateta avem si ce grosolani ii aratam a fi pe cei care tocmai ne-au miluit cu finetea cuvantului lor de indreptare...
Ca intelegem gresit sau incomplet ceva, treaca-mearga. De-aia ne si intalnim aici, ca sa ne mai lamurim unii pe altii, sa ne sprijinim in nazuinta noastra catre dreapta-credinta, dreapta-invatatura, dreapta-vietuire.
Dar ca, dupa ce a primit lamurire si orizont nou, sa se mai tina omul si mandru, si sa faca pe victima ranita.... ei bine asta nu o mai pricep. In orice caz, nu o accept. Pentru ca e urat, duhneste a mandrie si stupiditate, iata de ce. Iar cand vine si din partea femeilor, atunci chiar mi se face greata. Intrucat detest latura asta a feminismului.

Nu voiesc sa spun cele cateva proverbe romanesti care se cam potrivesc pe tema asta...
Le-a spus inaintea mea intelepciunea populara bine unsa, pe vremuri, cu uleiul bisericesc...
Subscriu asertiunii tale frate Ioan Cezar, binevenita in acest context.

Cat despre feminism... iata de ce barbatii nu pot fi misogini (intrucat... nu au cum "pierde"):
"Daca barbatul se casatoreste si are o sotie buna atunci este fericit, daca nu atunci ajunge filozof" (Socrate)

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote