View Single Post
Vechi 10.10.2012, 20:53:40
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Nici noi nu mai mancam 2 -3 feluri de mancare la o masa, mai ales ca al meu e anorexic ( de la mama natura, nu e numai "meritul" meu ca gatesc asa "bine"), mancam ciorba la pranz si felul doi mai pe seara, dar ai mei acasa si inca multi romani inca mai mananca si ciorba si felul 2. Desigur nimeni nu mananca si ghiveci si salata, eventual doar o muratura sau un ardei iute, ceva. Oricum nu mai e ca pe vremuri, cu mese intinse, aperitiv, ciorba, friptura si sarmale, apoi desert, decat poate doar la nunti sau de sarbatori.
Dar acum ca a aparut traditia "bufetului suedez" si la noi, cum e "advisable" sa procedam ? Ca noi (la inceput, cel putin) mai ales cei gurmanzi, cam am facut "pacatul" sa gustam din toate bunatatile alea macar sa ne satisfacem curiozitatea, ceea ce nu cred ca e tocmai bine. Asta daca nu esti conservator sau suspicios, ca altii, ca risti sa pleci de acolo flamand numai de teama de a gusta ceva care arata sau se cheama intr-un fel neconventional.
In ce priveste bautul apei "de foame", sau ca sa umplem stomacul, cica nici asta n-ar fi tocmai ideal, ca ne dilata stomacul pe moment, dar dupa ce se goleste (adica rapid) "cere" iarasi. E bine sa ne hidratam, dar nu sa ne fortam. Nici cum mai zic inca unii prostia ca "nu beau apa ca transpir", sau cum se plangea cineva ca de la hrana uscata cainele lui bea prea multa apa si apoi cere afara (sau nu neaparat).
In fine totul e bine cand se faca cu scopul pentru care a fost creat. Nici apa nu tine loc de mancare, nici mancarea de dragoste, nici postul de altceva, si asa mai departe...
Reply With Quote