Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
1. Daca nu stii in ce lucrare, macar nu mai face afirmatii din acestea la adresa Maicii Domnului, chiar punandu-le in gura Sf. Ioan Gura de Aur. Iti dai seama cu ce pacat te incarci? Te rog nu mai repeta acest lucru absolut nefondat, caci nu putea Sf. Ioan Gura de Aur sa spuna asa un neadevar despre Maica Domnului, care s-a invrednicit tocmai datorita curateniei sale sufletesti si trupesti sa devina Nascatoare de Dumnezeu.
2. Care sfant? De exemplu Sf. Apostol Pavel. Cum altfel s-ar fi putut include in Biblie parerea "personala" a apostolului?!?
Am dat de doua ori citatul din Sf. Ioan Gura de Aur, in care acesta explica acest lucru; deci nu e cazul sa reiau.
Fani, eu aici vin cu afirmatii si citate, nu cu bibliografie. Deci, daca ai citit ceva, care este interesant, te rog sa expui ideile, intrucat nu se stie daca acele carti sunt la indemana oricui. Mi-am notat autorii, dar nu stiu cand voi gasi cartile. Si apoi, nu conteaza cati afirma aceeasi idee. Ca sa mi-o insusesc trebuie sa ma si convinga.
Poate ca Pr. Staniloae este poate mai greu de citit, dar nu imposibil. Ceea ce imi place la acesta este, ca trateaza o problema in mod exhaustiv, la fel ca si Sfintii Parinti. Poate ca unii nu ii considera exhaustivi, nu este insa si parerea mea. Si fac aceasta afirmatie pentru ca am citit cate ceva din acesti autori bisericesti.
In rest, suflu si in iaurt, ca doar ne aflam in vremuri de apostazie, in care valorile s-au inversat.
|
Anca, poae nu m-am facut inteleasa. Eu nu am zis despre Maica Domnului asa ceva, ci ca sf. Ioan Gura de Aur ar fi zis. Promit ca atunci cand o voi gasi referinta o voi da.
Exemplu nu l=am dat ca sa il denigrez pe acest mare sfant, ci ca sa arat ca si un mare sfant se mai poate insela.
Pai spune acolo sf. Pavel ca el nu se inseala? Nu inteleg argumentul tau.
Oricum, cu Scrittura e altceva. Eu vorbeam de sfintii parinti, care comenteaza scriptura, nu fac parte din ea.
Ai dreptate, ar trebui sa dau si citate din cartile de care vorbesc. Problema e ca nu am timp. Si Romanides il am in engleza, si pe hartie, deci nu pot copia usor. Dar daca o sa am timp zilele astea, o sa citez ce scrie despre chestiunea in discutie.
De multe ori, cartile la care am eu acces nu sunt pe romaneste. de asta este mai greu sa dau citate direct.
Si recunosc ca nu am o memorie prea buna pentru a gasi la cerere referintele.
Am tendinta sa integrez ce am citit si sa spun cu cuvintele mele. De multe ori simplific poate, defect de profesor la scoala.
Ai dreptate sa sufli in iaurt. Dar sa stii ca si tu faci interpretari, ca si ceilalti. deci si tu te folosesti in felul tau de darul de 'preot imparatesc' al fiecarui om botezat. Nu inseamna ca daca citezi, nu o faci.