10.10.2012, 23:02:13
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Mie mi se pare că a făcut-o de mila mamei care-l pierduse, nu ca să arate ceva (parcă aici spune Evanghelia că Domnul a lăcrimat). Pur și simplu i l-a dat înapoi în dar; un dar dumnezeiesc, cum altfel?
La fel cum, mai târziu, tot din milă, pentru Marta și Maria de data asta, îl va învia pe Lazăr.
Da, și eu m-am întrebat de ce atunci, fiind în trup, iar după înălțare nu, sau foarte rar (lucrând prin sfinți). Oricare ar fi răspunsul, știu că viața cea adevărată, netrecătoare (singura care contează), ne-o dăruiește tuturor, în Biserică, unde Îl întâlnim într-un altfel de trup.
Un alt gând: S-a întâlnit aici moartea cu Viața. Din El iradia viața, deși nu fără voia Lui, însă e nefiresc ca în jurul lui Dumnezeu, în apropierea Sa să existe moarte. De aceea, ce a făcut acolo a fost o restabilire a firescului, a normalității care este viața. Înviindu-l pe fiul văduvei din Nain, oamenii au putut vedea că El este Cel care dă viață. Hristos Se purta pretutindeni dumnezeiește nu pentru a demonstra ceva, nu pentru a-i determina pe oameni să creadă în El, ci pentru că așa era pentru El firesc să se poarte, conform cu dumnezeirea Sa, ascunsă de trupul omenesc.
|
Mai e un aspect !
Cand Hristos ii spune femeii indoliate : " Nu plange ", El ne arata ca si noi suntem datori sa ne indreptam sufletul catre cei aflati in dureri , nenorociri , caci El s-a dat exemplu in situatia de fata , si avem aceasta obligatie a celor care purtam numele lui Hristos, sa ne indreptam mai ales catre cei aflati in mari nevoi si dureri , fara sa fim impinsi de la spate !