View Single Post
Vechi 11.10.2012, 17:30:36
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Te rog sa argumentezi adecvat aceste afrimatii stratine de ortodoxie... "stiute" doar de dumneata, si evident neintelese... (iarta-mi tonul mai aprig te rog).

Ortodoxia afirma inechivoc, Maica Domnului avea atat la nasterea ei (fireasca din parintii ei) cat si la zamislirea si nasterea Mantuitorului, firea cazuta (in moarte) a lui Adam, iar Hristos Iisus aceasta fire cazuta, aceasta fire bolnava de moarte a luat-o DIN Maica Domnului si a vindecat-o de moarte (si implicit de patimi si pacate) ba mai mult a indumnezit-o.

Hristos Iisus a indumnezeit firea umana, ceea ce nu implica toate persoanele umane... ci doar pe acelea care doresc acest lucru, prima persoana umana care a dorit si a beneficiat de indumenzeirea prin har a fost Maica Domnului, insa evident nu inainte de intrupare (Doamne fereste o asemenea cugetare draceasca) ci dupa intrupare, dupa nastere, dupa patmirea, dupa preaslavirea, dupa invireea din morti lui Hristos Iisus Dumnezeu Adevarat si OM adevarat.

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Eugen, in clipa umbririi, mai precis cand a spus: "Fie!", a fost curatata de pacatul originar, ca doar nu era sa se salasluiasca Fiul lui Dumnezeu intr-o femeie cu pacat, fie el acela doar cel originar. Lucrurile s-au petrecut concomitent.
Sa ne amintim si de Elisabeta, mama Sf. Ioan Botezatorul: doar ce a salutat-o Fecioara Maria si Duhul Sfant S-a salasluit in ea si in prunc. (Luca, 1, 39-49)
Foarte edificatoare este lucrarea Pr. Staniloae "Fecioara Maria vazuta de ortodocsi si catolici". Se poate citi pe internet.
Ti-am iertat tonul aprig, dar nu sunt lucruri stiute doar de mine. Ti-am precizat ca acest lucru il afirma Pr. Staniloae. In general nu scriu de la mine, ci din cele citite la Sfinti Parinti sau autori bisericesti.

Last edited by Miha-anca; 11.10.2012 at 17:37:31.
Reply With Quote