Subiect: Pentru Fumatori
View Single Post
Vechi 12.10.2012, 01:12:26
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-eu m-am spovedit 2 ani la Parintele Teofil si dansul nu ii spovedea pe cei care fumau,le zicea ca intai sa se lase de fumat si apoi sa vina la spovedanie,eu am fost "norocos" pt ca nu am fumat niciodata (si bine am facut) .Dar ,desi pe mine ma primea la spovedit,l-am intrebat pe parintele Teofil (eram curios) de ce nu-i spovedeste pe cei care fumeaza(decat dupa ce e lasa de fumat) -pt ca eu aveam o patima mai mare decat fumatul si pe mine ma spovedea - si mi-a zis ca daca ei nu se pot lasa de o patima mica nu se vor lasa nici de alte pacate mai mari.
Asa mi-a zis mie,Dumnezeu stie daca a gresit sau nu pt ca nu i-a spovedit pe cei care fumau...
Fiecare cu experienta lui duhovniceasca personala. Cred ca ascultarea de duhovnic a unuia nu poate fi comparata cu a altuia.
Frecvent, acelasi duhovnic da uneori indrumari net diferite, chiar opuse, desi faptele credinciosului par a sugera o abordare identica. De pilda, pentru doi oameni care au marturisit ca au furat un bou sau un ou sau ce vrem noi sa zicem, e de asteptat ca duhovnicul sa dea canon/sfat duhovnicesc diferit. Ca doar nu lucram aici cu tabele logaritmice si alte calcule contabile!...
Frate, pesemne ca discutam, deja, discutii...

P.S. Nesuferita idolatrizarea duhovnicilor! Unii, dintre cei asazisi "mari" (alta dracovenie lumeasca) au pe suflet greseli atat de ingrozitoare fata de fii duhovnicesti incat s-ar cuveni sa ne rugam neincetat pentru ei. Domnul stie, desigur, mai bine ce si cum...!

Last edited by ioan cezar; 12.10.2012 at 02:33:45.
Reply With Quote