View Single Post
Vechi 12.10.2012, 06:36:20
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Un taran naiv, fiind curios sa afle cum poate sfantul X sa prezica viitorul si sa patrunda in tainele sufletului omenesc, s-a apropiat de acesta si l-a intrebat:
-Parinte, cum de stii toate si poti ghici viata oamenilor?
-Da ce-i de mirare in asta? Nu-i nici o greutate.
-Invata-ma atunci si pe mine cum sa fac, vreau si eu sa stiu gandurile oamenilor
-Daca-i pe-asa, atunci smulgeti o geana si fa-i doua noduri. Cum ai sa faci asta, ai sa ajungi la fel de mintos ca mine.
-Sfintia ta, ai facut la fel?
-Chiar asa, a raspuns sfantul X.

Taranul cel naiv a incercat sa puna in aplicare sfatul primit, insa oricat s-a straduit sa faca macar un nod pe geana, bineinteles ca n-a avut nicio izbanda.
-Iaca, si eu cu mare truda am ajuns ce sunt acum. Si mai mare truda pt. cei ce-au dobandit darul acesta e sa nu-l piarda trufindu-se, a zis sfantul si a plecat lasandu-l pe taran cu geana in mana.

Indiciu – e un sfant neiubit de propria mama (preoteasa!), care a incercat de 3 ori sa-l inece cand era mic.
Inca un indiciu – se vorbeste si pe alt topic despre el :)

Edit: Mai dau un hint ca sa nu blochez jocul. Moastele lui sunt in Ukraina la manastirea Kitaev.

Si un ultim indiciu: cel putin o persoana de aici de pe forum -DorinaStoica - are ocazia, zilele acestea, sa-i atinga sfintele moaste. Pe langa cele ale Sf. Paraschiva.
Mult prea multe indicii, eu nu ma mai joc !

Sf. Teofil cel "nebun pentru Hristos"
Reply With Quote