Ar mai fi un motiv, cel putin.
Pe de o parte mi s-a parut ca inteleg asa, pe de alta parte mi s-a spus deseori pe privat ca unii oameni apreciaza postarile care au un vadit folos sufletesc.
Nu intram pe forum pentru a posta neaparat teorii si pentru a ne apara teoriile preferate, cu virulenta si chiar violenta verbala extrema. Cu insulte si injurii etc.
Mai degraba ne strangem aici pentru a impartasi sentimente si pentru a exersa sprijinul sufletesc reciproc.
Daca voim musai informatii ferme (in sensul normativului), nu avem decat sa mergem la studiu individual. Sunt mii si mii de carti pe care le putem citi fie in biblioteci, fie in format digital de pe internet etc.
Dar se pare ca pe forum oamenii cauta si altceva, nu numai informatii si indrumari doctrinare. Unii se imprietenesc de-a binelea, iar eu m-am bucurat mereu cand am cunoscut prin relatie directa pe unii dintre forumisti.
Problema e ca avem unele metehne in relationare, ca avem deseori scheme disfunctionale si deloc crestinesti de raportare la aproapele, ca suntem egoisti, individualisti, mizantropi, aspri, tiranici, batarnici (bate virtuale), KGBisti de buzunar, securisti onanisti s.a.m.d.
Asta-i problema, nu invatatura X sau Y.
In acest sens, am tot repetat ca imi pare secundara teoria evolutionista sau mai stiu eu care teorie, raportat la modul batjocoritor in care unii se lafaie sa expuna propriile lor acte de credinta.
O invatatura dreapta in litera dar moarta in duhul faptelor, cui foloseste?
O cocotare in varful muntelui desteptaciunii si lansarea unor arogante semnale spre cei de jos, cui foloseste?
Tensiunea care se strange uneori pe forum arata ca suntem incapabili de a ne fi unii altora persoane de suport afectiv. Structuri vechi de caracter, pline uneori de toata josnicia, ne joaca feste mari tuturor, iar unii dintre noi se vadesc schimonositi cu totul la suflet.
Dumnezeu sa ne ocroteasca, sa ne lumineze si sa ne tamaduiasca cu harul Sau!
|