Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Of, of... Nu vrei sa renunti la banalitatea evidenta a numirii nocivitatii patimilor? Te contrazice oare careva in acest punct? Pledeaza careva aici pentru fumat si droguri si toate nenorocirile?
Frumoasa intransigenta a tineretii!...:)
Foarte bine, da-i bataie asa. Numai ai grija, cand vei intra in turbulente, sa nu fortezi coarda. Sa ai adica un duhovnic mester in a-ti sugera subtilitatea unor lucruri care tin de complexitatea mintii omului (pe care tu acum o cam ignori, deh).
Succes! Nu vreau sa polemizez cu tine, nu gasesc motiv.
Ma rog lui Dumnezeu sa te inalte drept si curat si sa ne luminezi si pe noi cu intelepciunea ta, la vremuri potrivite, de nevoi reale...
P.S. Am postat mai ieri un link cu o conferinta a parintelui Rafail despre fumat si mantuirea fumatorilor. Te-ai uitat cumva acolo? Ai simtit adierea pozitiei exprimate de parintele? Ai vazut cam cum ar trebui pusa problema? E cuvant de mester mare in cele sufletesti, acolo, se pare. Poate ai vreme si ochiul cel bun sa privesti cateva minute...
|
-poate pare banal sa zici ca pacatele sunt rele dar asta e adevarul
-ca exista oameni(mai ales cei induhovniciti ) care au mintea luminata si care privesc lucrurile altfel,asta da
-m-am uitat si eu la conferinta respectiva a parintelui Rafail
-
pai in primul rand zice clar ca dintre toate patimile el cel mai mult uraste fumatul ,deci vezi o marturisire clara a unui adevar recunoscut de toti crestinii :fumatul e o patima si trebuie sa uram aceasta patima
-in al doilea rand a zis cat de mult rau a facut fumatul mamei lui ,cat de greu s-a lasat de aceasta patima
-da asa cum zicea si parintele
tigara e o chestie inutila
-eu sunt mai categoric imi place sa fie zise lucrurile verde in fata,poate nu sunt asa de subtil,si normal ca nu ma compar cu cei induhovniciti care simt si inteleg altfel lucrurile si privesc in profunzime
-cum zicea parintele Rafail intai sa avem dragostea lui Dumnezeu si apoi vom lepada si aceste patimi,vicii