View Single Post
Vechi 12.10.2012, 13:18:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Aiurea. Chiar cu doua versete in urma (1,26),Dumnezeu a zis:
Încearcă să mai găsești și alte explicații. Explicația pe care tu o dai, este una care îți convine ție. Asta nu îseamnă că e cea mai bună părere. Nu are asesns să ne contrazicem. Am mai dus eu muncă de convingere cu tine...atunci se pare că ai înțeles. Acum văd că ești de altă părere. Îți recomand totuși să apelezi la un călugăr înduhovnicit care să-ți explice mai bine. Eu încă nu am întâlnit călugăr care să-ți recomande carnea, adică să spună că e obligatoriu să mănânci carne. Din contră ei spun că dacă poți și ești pregătit este foarte bine să o faci, adică să abții cât poți de la mâmcarea de dulce. Apropo ortodoxia este o continuă asceză, nu este numai un simplu etalon după care să te ghidezi și să spui "gata am ajuns unde trebuie, acum fac lucrurile bine, nu mai am nimic de făcut". Vezi viețile Sințlor Părinți, ai multe exemple de urmat. Nu-mi veni cu ideea că ei au fost sfinți sau călugări, că nu ține. Ei au fost oameni ca și noi, așa cum ei prin rugăciune și post, cu ajutorul lui Dumnezeu au putut, așa poate fiecare dintre noi. Trebuie numai să și vrem. Nu încerc să te conving și nici nu aștept vreun răspuns. Te rog nu te supăra, avem idei diferite.
Reply With Quote