Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pentru tine sunt neesentiale pentru ca le ignori, pentru ei te afli intr-o grava eroare ignorandu-le.
Pentru ei, acele puncte "neesentiale" sunt motive sa-ti considere gruparea ta crestina "lepadata" de la adevar.
Adica..esti putin mai mult pe langa calea mantuirii.
|
Asta e, nu ii poti impaca pe toti. Dar, cum spuneam, nu exista pozitii oficiale de condamnare a acestor invataturi, care sa arate deci ca nu s-ar impaca..
Citat:
(intreg) e adaugarea ta, nu? Incerci sa mai atenuezi din gravitatea afirmatiei?
|
Ei vorbesc de o temelie pusa la penticostali, care a ramas. Termeni np, de....
Citat:
Deci poti sa accepti ca la tine nu este adevarul, cum spun respectivii?
|
Pot sau nu, e neesential. Important e ca putem trece peste orgoliul denominational.
Ca sa intelegi, uita-te pe forum: 99, om invatat, crede ca eu sunt cumva in urma cu cunoasterea, ca inca nu mi s-a descoperit totul. Eu, la randul meu, zic ca am trecut deja de stadiul in care e el, asa ca ma consider inainte. El se uita cu ingaduinta la mine, eu asemenea la el. Amandoi gandim ca celalalt e un frate mai mic. :) Dar nu sar la gatul omului strigand: "Huo, ereticul!" Ma bucur ca a aflat cum se capata mantuirea si se straduieste sa nu se abata de la ea si trec peste faptul ca inca nu a ajuns la aceeasi cunoastere cu mine. De fapt, nestiinta nu a fost niciodata motiv de razboi. Imi dau seama insa ca pentru un ortodox fundamentalist asta este greu de inteles.
Citat:
Ca de obicei, "biserica locala" e de vina, nu omul..
|
Biserica inseamna oameni.

De vina? Pentru ce? Nu m-am gandit sa caut cuiva vina. Insa Biserica poate face diferenta, daca vrea.