in primul rand eu consider f importanta educatia religioasa din familie,si cred ca ,ca un parinte sa faca educatie religioasa cu fii lor ar trebui ca acei copii sa vada exemplul lor e cea mai buna educatie crestina,apoi ,sa ii impartaseasca de mici ,sa ii faca sa fie prezenti la rugaciunile de seara si dimineata dar doar la rugaciunile incepatoare nu la toate ,si ruhaciunea de la masa ,si sa ii aduca cu ei duminica la biserica,sa ii invete decenta caci decenta face parte din comportamentul omului crestin,iar restul sa lase copii sa caute singuri ,sa le dea informatii mai multe referitor la religie doar daca ei cer ,dar daca ei vor vedea c parintii sunt crestini adevarati se vor lua si ei dupa parinti ,copii isi vor aduce adesea aminte de ceea ce faceau parintii lor referitor la rugaciune ,mai ales cand au probleme si parintii nu sunt langa ei.eu una nu am avut parintii care sa ma invete despre rugacioune decat ma duceau de paste la biserica si atat ,ei nici acum nu inteleg sensul ortodoxiei,si cu toate ca nu am avut parinti care sa ma indrume pe calea asta acum cunosc f multe despre ortodoxie si am o viata de crestin merg la biserica etc.dar se simte f mult faptul ca nu am fost de mica la biserica,referitor ca trebuie sa ma chinui mai mult ca sa fiu un adevarat crestin.dar sunt de acord nici sa fortam copilul ci un parinte sa faca doar ce am zis mnai sus pt ca altfel copilul se poate simti sufocat,si ar putea incepe sa urasca religia numai pt ca a fost fortat,unii oameni nu pot sa faca ceva la care sunt fortati chiar daca acela este un lucru bun.
|