Citat:
În prealabil postat de moromete
Asta consider si eu adevarata minune. Cunosc astfel de minuni (oameni transformati radical, intorsi de la viata lor cea rea).
|
Si eu cunosc pe unul: pe mine. Dar marturisesc ca nu am reusit sa scap de patima mea cat am stat pe la sambetisti. Numai dupa ce am revenit la Ortodoxie am reusit sa scap, dupa impartasirea cu Sf.Taine.
Citat:
În prealabil postat de moromete
Era nevoie de o eliberarea de acei demoni. Nu am exclus niciodata asa ceva.
Eu nu condamn pe nimeni. Doar amintesc ce spune Cuvantul lui Dumnezeu:
Limpede si fara echivoc.
Cand un om se pocaieste si isi schimba viata (renuntand la betie, curvie, minciuna si altele) nu credeti ca este o vindecare de cele diavolicesti? Te poti considera posedat de cel rau si atunci cand minti, furi, curvesti, lovesti, ucizi, etc. Nu este nevoie sa faci spume la gura.
Cui ii lasati pe cei care "doar" fura, mint, curvesc, etc? Pe ei de ce nu ii "exorcizati", desi roiesc prin jurul nostru? Unde este "harul" sau "duhul" cu care va laudati?
|
Se vede treaba ca e un talmes-balmes prin capul Dvoastra.
Dvoastra.afirmati:
"Nici o biserica, oricat de mult s-ar lauda cu "harul" sau "Duhul" pe care a pus monopol, nu-i va putea scapa pe betivi, curvari, mincinosi, etc(despre care spuneti ca eu ii condamn)."
"Te poti considera posedat de cel rau si atunci cand minti, furi, curvesti, lovesti, ucizi, etc. Nu este nevoie sa faci spume la gura."
La Dvoastra.la sambetisti vietuiesc betivi, curvari si mincinosi sau nu?
Daca da, cum ii exorcizati? Ce folositi la exorcizare?
Lucrurile sunt distincte: una este omul care pacatuieste (minte, fura sau curveste), dar se lupta impotriva acestor patimi si alta este cand omul nu asculta de mustrarea ce vine dupa savarsirea acestor fapte si se adanceste tot mai mult in patima pana cand devine posedat.
Si atunci numai o exorcizare il mai poate scapa.
Ah, am uitat: sectarii ocupa un loc special. Fiind slugile dracilor, acestia nu ii mai ispitesc pe sectari ca sa vada lumea ca sectarii sunt virtuosi cu scopul de a atrage pe cat mai multi la minciuna; ba chiar le induce o anume smerenie pentru ca lumea sa le arate respect crestinesc (vezi cazul Doriana: Doriana ar trebui sa fie prezentza speciala a acestui forum, Insusi Duhul Sfant Se salasluieste intru ea in mod special, de aceea are intotdeauna vorba cea mai duhovniceasca pentru ca este asemenea cu Proorocii).
O regula de aur pe care voi, sec(a)tarii ati cam uitat-o: ereziile vin in urma vietuirii patimase, pacatoase!!!
Deci exista o cauza a minciunii (ereziei), si anume viata in pacat, viata traita in patimile necuratzate care gadila mandria omului si-l face sa enunte aberatii cu statut de adevaruri!!