Citat:
În prealabil postat de Fani71
Am gasit judecata ca spui ca ecumenistii sunt intoleranti. (mesajul lui Cezar gasesc ca era foarte corect dpdv al continutului, dar ca era cam dur in exprimare, iar o exprimare prea dura poate din pacate distruge efectul bun al continutului..).
Asa, pot spune ca dupa experienta mea mai degraba anticecumentistii sunt adesea intoleranti..
Experienta noastra depinde si in ce tabara ne aflam. Ca eu sunt nu ecumenista, ci cu deschidere catre 'ecumenie'.
Dar hai sa nu abatem discutia la asta.
|
Acum vad ca se poate intelege si in alt sens ultima mea fraza. Am spus: "De cand sunt pe forum unii cu aceste conceptii au procedat tot timpul asa pe forum." Am vrut sa spun ca de cand sunt eu pe forum au fost tot timpul mesaje in care erau judecati pe cei ce critica protestantismul, catolicismul, etc., spunandu-se ba ca nu iubesc oamenii, ca nu au intelegere, ca sunt farisei, intoleranti, fanatici, si un cuvant invatat pe forum "ortodoxisti". Unii eterodocsi (si cu conceptii ecumeniste), simtindu-se in elementul lor, au cautat sa ii atace pe cei ce scriau despre cultul lor ce nu le convenea.
Dar sunt si ortodocsi care au unele neintelegeri in privinta ecumensimului dar nu si le impun si nu ii condamna pe cei ce nu sunt ecumenisti.
In privinta intolerantei eu asa cred, cineva care are astfel de conceptii nu poate accepta ca altii nu au aceste conceptii si ca nu sustine ca toate cultele sunt la fel. Ma refer in general la cei ce considera ca toti sunt la fel, adventisti, ortodocsi, catolici, etc. Eu de exemplu pot intelege ca un catolic va crede ca religia lui e cea buna.