View Single Post
Vechi 13.10.2012, 14:07:45
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Cand faceam religie la scoala, copii Martorilor lui Yehova stateau pe hol deoarece ora de religie nu era nici prima si nici ultima. Preotul nu ii obliga sa stea afara! I-ar fi primit la ore... insa era o problema: acei copii erau invatati in religia lor sa nu se implice in activitatile religioase ale altor culte... asa ca ei trebuiau sa stea afara (nici macar nu li sa oferit o sala libera). Acei copii aveau de ales intre a fi indoctrinati la ortodocsi si a sta pe hol. Partea urata (pe atunci ma amuza dar acum mi se pare urata) era ca proful de limba romana ii ironiza urat de tot pe martori desi nu preda religia.

De asemenea la o ora de religie preotul ne avertiza sa nu-i primim in casa pe sectanti (instigare evidenta la separatism religios). Asta se intampla intr-o scoala publica.

Cei de la ASUR ataca amestecul religiei in educatie si politica nu fiindca ar avea ceva impotriva religiei (sunt sigur ca ei studiaza religia mai mult decat majoritatea oamenilor acestei tari, chiar daca o fac strict din punct de vedere sociologic sau istoric). Cei de la ASUR, si in general oamenii secularizati (ma includ si eu aici desi merg destul de des la biserica) le este frica deoarece se tem de teocratie, de sfarsitul libertatilor civile si de o intoarcere in evul mediu. Nu au incredere in religie. Nu vor ca religia sa castige prea multa putere politica.

Mie mi se pare aceasta predare a religiei in scoli e partizan-cultica. Acolo unde sunt 1-2 copii de sectanti este mai usor ca ortodocsii sa-i atraga in ortodoxie iar treaba asta supara pe membrii celorlalte culte. Uneori mai apar tensiuni.... de exemplu: atunci cand parinti atei se opun predarii religiei dar copilul vrea sa participe (in cazul asta scoala nu stie ce sa faca deoarece parintele hotaraste, conform legii, in dreptul copilului).

Imi cer scuze fiindca intervin intr-o astfel de discutie.
Mda... Neplacuta situatia descrisa. Cine mai iubeste azi copiii?
Ce sa spun decat ca intotdeauna copiii au fost principala distractie a criminalilor ascunsi din om. Abuzurile toate se fac de fapt asupra copilului. Asupra copilului din orice om.
Reply With Quote