View Single Post
Vechi 13.10.2012, 15:31:54
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Un topic care ne ajuta sa vedem altfel si Taina Marturisirii. De regula noi marturisim doar faptele savarsite. Cred ca este potrivit sa luam aminte si la gandurile care ne stapanesc si sa le marturisim, ca nu cumva rautatea sa ramana ascunsa in noi si sa devina pentru multa vreme izvor de fapte rele.
In rugaciunile de seara (alcatuite de Sfinti), cerem iertare de la Dumnezeu pentru pacatele savarsite cu lucrul, cu cuvantul, si cu gandul. Am intalnit aceasta la Sfantul Macarie cel Mare in rugaciunea catre Dumnezeu Tatal: Dumnezeule cel vesnice si Imparate a toata faptura, Cela ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi: cu lucrul, cu cuvantul, si cu gandul, si curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Aceeasi cerere o regasim si in rugaciunea Sfantului Antioh: Doamne Dumnezeul nostru, orice am gresit in aceasta zi: cu cuvantul, cu gandul, si cu lucrul, ca un bun si iubitor de oameni, iarta-mi.

Daca in rugaciunea personala ne rugam pentru iertarea pacatelor cu lucrul, cu cuvantul, si cu gandul, cu atat mai mult trebuie sa le marturisim in aceeasi forma si in Taina Spovedaniei.
Reply With Quote