Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Imi pare rau ca am uitat sa mai adaug un amanunt frumos legat de obstea de la Min. Namaiesti . O fac acum , cu intirziere , cu speranta ca poate exista macar un frate care sa se bucure de o asemenea informatie .
Obstea minastirii a fost intotdeauna de 33 de maicute . Asa se face ca ori de cite ori vine cineva nou ca sa ramina in minastire atit maicile batrine cit si cele tine se intreaba : care dintre noi va pleca ?
Cele batrine , gindindu-se care dintre ele vor adormi in Domnul , iar cele tinere la care va parasi minastirea nemaisuportind viata monahala sau tipul de minastire .
Si chiar daca in minastire au venit si au plecat mereu maici , numarul lor a fost mereu de 33 .
|
Ce amănunt interesant ! Oare măicuțele noi or fi știind de treaba asta când sunt trimise acolo la mănăstire ? Că sărăcuțele cred că se simt prost știind că cineva va părăsi mănăstirea din cauza lor, în vreun fel sau altul.
Dar toate sunt în mâna lui Dumnezeu până la urmă, știe El mai bine să aranjeze toate la vremea potrivită. Doamne ajută!