View Single Post
Vechi 14.10.2012, 15:38:55
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Google îți poate juca feste. A zis-o, probabil, și părintele Arsenie Boca, însă citândul-l pe Sfântul Isaac Sirul.
Na belea :). Trebuia să cercetez mai cu grijă. Dacă aș vrea să mă scot aș spune că nu l-am pomenit pe Sf. Isaac fiindcă a fost nestorian (as minti din toate pctele de vedere). Părintele Paisie Aghioritul a spus că i s-a arătat Sf. Isaac în vis și i-a mărturisit că „sunt foarte ortodox” și că deși în biserica lui a existat eresul lui Nestorie el a luptat contra acestui eres. Dincolo de toată sminteala din occident ar fi o adevărată lecție duhovnicească să cunoaștem felul în care s-a raportat Sf. Isaac la dimensiunea orizontală(nu că ar fi prea distincte dimensiunile) a Bisericii. Până la urmă, ca să citez OrthodoxWiki, biserica locală din care a făcut parte, e nu numai ne-calcedoniană, dar și ne-efeseană. Deci până unde „se întinde” trupul mistic al Bisericii? Biserica e acolo unde e Duhul Sfant dar cand înțelegerea sau chiar dogma începe să se depărteze de ortodoxie cum stau lucrurile? Probleme multe prea puțin importante comparativ cu propriile mele păcate, dar spuneam și eu așa...

Revenind la joc citatul meu e f găsibil cu google așa că nu îl retrag chiar dacă am greșit :P..
Reply With Quote