Citat:
În prealabil postat de stefan florin
putea foarte bine ca in acesta zi de sarbatoare iudaica sa se duca in alta parte
|
Putea, doar că nu stefan florin Îi făcea programul zilnic...
Citat:
dar a fost in templu participand la sarbatoare.
|
Asta nu scrie, scrie doar că Se plimba.
Citat:
Facea parte din traditia iudaica, traditie care este rea dupa parerea ta de adventist
|
N-am spus că era rea, am spus doar că n-a promovat-o și mai ales faptul că a desființat-o. Tu mai ții sărbătoarea Hanukkah?
Citat:
si unde spune ca a desfiintat-o? EL a spus ca NU a venit sa STRCE legea ci sa o implineasca
|
Păi aici se vede ce a desființat și ce NU A STRICAT. Toate sărbătorile ceremoniale au fost desființate.
Citat:
asta e esenta crestinismului: ca omul sa fie TOT timpul in partasie cu Dumnezeu si fratii si nu doar o zi pe saptamana
|
Da, însă
sfințită și
binecuvântată e una singură: ziua a șaptea.
Citat:
am incredere in traducerea ortodoxa, de aceea o folosesc pe cea a fostului patriarh Teoctist-editata in timplul lui
|
Ai spus:
Citat:
si ai vrea sa ma iau dupa versiunea Nitulescu caci de...ar fi mai buna?
|
asta înseamnă că versiunea Nitzulescu nu e bună? O versiune ortodoxă nu e bună? De ce ar fi mai bună versiunea din timpul lui Teoctist? Și de ce ar fi mai bună la
Evrei 4, unde e dovedit că prezintă modificări grave față de textul grecesc?
Citat:
Daca apostolii au EVANGHELIZAT imperiul roman, cum puteau ei sa faca asta cu scripturile VT?
|
Uite așa pentru simplul motiv că NT încă nu fusese scris, iar ei considerau VT ca
Scriptura cea inspirată de Duhul Sfânt și mai ales "
de folos".
2 Tim.3,16.
Citat:
Evanghelia nu a adus-o Hristos? (de aici si termenul de evangelizare).
|
Hristos a venit în ce privește scriptele cu
aceeași Scriptură a VT (versiunea Septuaginta), citând foarte des din ea. Nu înțeleg de ce voi o respingeți? Mai exact respingeți doar ce nu vă convine...