View Single Post
Vechi 14.10.2012, 17:14:05
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Daca imi aduc bine aminte, am vorbit de cunoastere, in sensul pe care i l-a dat Sf. Apostol Petru, in a 2. sa Epistola, adica acumulare de cunostinte. De aici si pana la vederea lui Dumnezeu, e cale lunga, caci necesita multa nevointa si parcurgerea tuturor treptelor enumerate de Ap. Petru.
Nu mi-am imaginat ca pe acest forum sunt oameni care au experiat Cunoasterea Lui Dumnezeu; nici stilul zefelmitor si nici tonul de superioritate nu m-au facut sa intrevad acest lucru. Eu, in "naivitatea" mea de autodidacta in ale religiei, am crezut, ca cel care L-a experiat pe Dumnezeu se va manifesta plin de iubirea, cu care i-a fost invadata inima.

Am insa vaga impresie, ca ceea ce intreprindeti, este doar o incercare de a strica acest topic, devenit intre timp interesant, prin n off-topicuri, menite sa abata atentia de la cele ce se discuta. Si imi aduc aminte de cuvintele Sf. Marcu pustnicul, pe care le-am postat mai sus:

"Vicleanul placator de oameni, intr-un chip sfatuieste, intr-un chip vrajmaseste, pe unul il lauda, iar pe altul il prihaneste, invatand pe aproapele, pe sine se lauda."
Ce-ar fi sa nu va mai aratati atat de "naiva" si autodidacta in ale religiei? V-a spus cineva ca astea sunt lucruri de lauda? Asa ati auzit predicindu-se in Sfanta Biserica?
Va laudati cu nebunia cand, ar trebui mai degraba, sa luati aminte la anomalia situatiei. Varsta, cel putin, daca in Biserica nu v-ati grabit sa va insusiti roade bune, s-ar fi cuvenit sa va confere mai putina naivitate si mai mult profesionism, ca sa spun asa, in intelepciune si credinta.

Am crezut ca va este de folos sa operati distinctia intre cunostinte teoretice si cunoasterea de care vorbeste Sfantul in Epistola.
Apostolul Petru indeamna acolo spre altceva decat spre cunoasterea/experierea prin Duhul Sfant a Domnului Hristos? Intrucat, fara Duhul, studiul invataturii Domnului, studiul cuvintelor Scripturii e fix asa cum ati spus: amatorism, naivitati in religie...
Dati o interpretare cu totul nepotrivita textului, aratindu-va in mod evident paralela cu viata Bisericii.

Linistiti-va, nu va mai deranjez cu nici un cuvant pe forum. Somn usor! Visati pe mai departe ca preotul duhovnic pe care va laudati ca il aveti se ocupa cu mantuirea dvs., in vreme ce dvs. va tineti de "autodidactica si naivitati in religie..." Asa cuplu de credinciosi cu siguranta trage la mantuire...

Mare-i gradina lui Dumnezeu si multe snobinete isi dau aere, fudul, prin Ea!

Last edited by ioan cezar; 14.10.2012 at 17:17:37.
Reply With Quote