Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Putea, doar că nu stefan florin Îi făcea programul zilnic...
|
ironie prost aleasa
Citat:
Asta nu scrie, scrie doar că Se plimba.
|
omul se duce intr-un locas de inchinare (cum era templul din Ierusalim) cu un scop precis: de a se inchina Divinitatii si se a participa la slujbele (ceremoniile) religioase care se oficiaza acolo, in cazul de fata Sarbatoarea reinoirii templului. Nu se duce pentru a se plimba (cu scop de agrement). Nu stiam ca templul din Ierusalim era un fel de Champs Elysee al evreilor
Citat:
N-am spus că era rea, am spus doar că n-a promovat-o și mai ales faptul că a desființat-o. Tu mai ții sărbătoarea Hanukkah?
|
ai criticat mereu Traditia. Hristos nu a facut-o (decat pe cea care a inlocuit legea). Eu nu tin Hanukkah pentru ca e o sarbatoare cu tenta nationala evreiasca ce NU are legatura cu Hristos
Citat:
Păi aici se vede ce a desființat și ce NU A STRICAT. Toate sărbătorile ceremoniale au fost desființate.
|
unde scrie asta? Versetul biblic amice! Ai uitat...sola Scriptura...tu care critici traditia ai putut sa uiti tocmai acest lucru? Nu-i frumos!
Citat:
Da, însă sfințită și binecuvântată e una singură: ziua a șaptea.
|
pana acum NU ai adus dovezi scripturistice care a arate ca sabath-ul primordial e sambata vostra
Citat:
Ai spus:
asta înseamnă că versiunea Nitzulescu nu e bună? O versiune ortodoxă nu e bună? De ce ar fi mai bună versiunea din timpul lui Teoctist? Și de ce ar fi mai bună la Evrei 4, unde e dovedit că prezintă modificări grave față de textul grecesc?
|
pe ce te bazezi cand faci o astfel de afirmatie?
Citat:
Uite așa pentru simplul motiv că NT încă nu fusese scris, iar ei considerau VT ca Scriptura cea inspirată de Duhul Sfânt și mai ales "de folos". 2 Tim.3,16.
|
asa si? Ce daca nu fusese scris? Apostolii nu m-ai stiau invatatura spusa oral de Hristos? O uitasera? Pavel nu a fost cu Iisus in timpul petrecut de Hristos pe pamant, dar uite ca stia BINE invatatura acestuia chiar daca NU fusese pusa in scris pe hartie (pergament)
PS:Pavel spune ca TOATA Scriptura este inpirata de Dumnezeu...si de folos, deci si "ochi pentru ochi" este de folos-a fost data acesta invatatura TOT de Dumnezeu si se gaseste in Scriptura. Aplici tu asta?
Citat:
Hristos a venit în ce privește scriptele cu aceeași Scriptură a VT (versiunea Septuaginta), citând foarte des din ea. Nu înțeleg de ce voi o respingeți? Mai exact respingeți doar ce nu vă convine...
|
pe bune?! Hai sa vedem:
"Ați auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurvești.”
Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui" (Matei 5:27-28)-Biblia Cornilescu
Nu e putin diferita Evanghelia lui Hristos fata de Scripturile VT?
Si apropos CINE respinge VT?