View Single Post
Vechi 14.10.2012, 20:00:33
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze cu harul Lui, frate Dumitru...
Ce se mai grabesc unii oameni sa traga concluzii definitive in cestiunile stiintifice, nebagind de seama ca oamenii de stiinta sunt mereu scrupulosi si relativ neincrezatori in propriile lor sisteme cognitive, care raman mereu deschise la nou, la imbunatatire sau schimbare uneori radicala. Deschise, in definitiv, mereu la aportul insusi al lui Dumnezeu!
Un om de stiinta patimas si incapatinat sa demonstreze pana in panzele albe ca el si numai el detine "adevarul" nu e om de stiinta, ci nebun de balamuc. Cum de nu pricep asta cei ce contempla de pe marginea stiintei, nu imi dau seama...
Cum nu intelegem ca stiinta omeneasca este mereu o cunoastere aproximativa, indiferent de stralucitoarele ei dovezi si aplicatii practice, ingaduite sau de-a dreptul facute posibile de Insusi Dumnezeu Creatorul si Proniatorul.

Probabil cei fara "organul tainei" sunt incapabili, dominati fiind de "organul tinei", sa vada in cunoasterea stiintifica un reflex al dorului de Dumnezeu, fara de care nu exista de fapt nici un strop de viata duhovniceasca nicaieri sub soare.
am văzut chiar azi un clip în care un ateu spunea că,ateul ce afirmă 100% că Dumnezeu nu exista, minte.
majoritatea ateilor sunt agnostici. chiar dacă ei se cred atei 100%.
consider ca necredinta nu este un afront.
pentru mine este o continuă căutare.
chiar dacă unii mă consideră anti-religios.
poate sunt.
dar așa cum spui, un om trebuie să fie deschis cercetării.
ieri mă gândeam să caut un profesor de la care să învăț gramatică muzicii psaltice. nu stiu dacă o s-o fac. dar mi-ar place.

dar dacă îmi apar concluziile la care am ajuns până acum și sunt acid, uneori, în comentarii, nu desconsider pe nimeni.
fiecare are dreptul la părerea lui, oricât de greșită mi s-ar părea. și o respect, chiar dacă o neg.

ufffff, iar am bătut câmpii.