View Single Post
Vechi 14.10.2012, 22:31:15
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
am văzut chiar azi un clip în care un ateu spunea că,ateul ce afirmă 100% că Dumnezeu nu exista, minte.
majoritatea ateilor sunt agnostici. chiar dacă ei se cred atei 100%.
consider ca necredinta nu este un afront.
pentru mine este o continuă căutare.
chiar dacă unii mă consideră anti-religios.
poate sunt.
dar așa cum spui, un om trebuie să fie deschis cercetării.
ieri mă gândeam să caut un profesor de la care să învăț gramatică muzicii psaltice. nu stiu dacă o s-o fac. dar mi-ar place.

dar dacă îmi apar concluziile la care am ajuns până acum și sunt acid, uneori, în comentarii, nu desconsider pe nimeni.
fiecare are dreptul la părerea lui, oricât de greșită mi s-ar părea. și o respect, chiar dacă o neg.

ufffff, iar am bătut câmpii.
Ba nu, nu cred ca ai batut campii. Ci pur si simplu ai practicat o clipa marturisirea onesta despre tine, fara a leza pe nimeni si fara sa iti mai fie frica sa spui: "acesta sunt eu".
Foarte bine! Onestitatea e o insusire virtuoasa iar eu iti multumesc pentru deschidere. In sfarsit un om nu se ascunde dupa o masca pioasa si jegoasa.

Eu cred ca si tine in cautare continua, chiar daca am deja certitudinea personala ca Dumnezeu m-a miluit deschizindu-mi ochii spre El, in Biserica. Ma straduiesc sa devin ceea ce sunt, adica crestin ortodox. Dar imi e greu din pricina vechilor obisnuinte lumesti si sunt inca foarte usor de iritat cand intalnesc nesimtirea si prostia aroganta. Ceea ce e un mare defect al meu, nu o virtute. Ar trebui sa ma ocup mult mai serios de mine, pe linia grea a umilintei, dar nu stiu cum sa suport jigodiile dovedite, caracteropatii... La mine in cabinet stiu cum sa fac, insa in afara imi e tare greu. Jigodiile ma infurie teribil. Nu mai pot vedea pe Dumnezeu in ei, parca sunt cu totul schimonositi si dedati rautatii... In fine, e problema mea grava.

Muzica psaltica se poate invata, desigur, sunt materiale destule (carti, CD-uri cu lectii elementare si apoi mai dificile etc.). Gasesti sprijin la facultatea de Teologie precum si la cantaretii din biserici, daca voiesti cu adevarat sa incepi. Succes! E minunata muzica psaltica...

Last edited by ioan cezar; 14.10.2012 at 22:37:08.