Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Dle Decebal, de la mine si de la cei cu care vorbesc. Nu am sursa scrisa. Stiu doar ca, daca nu doreste copil, o familie ortodoxa se abtine total, si nu periodic, asa cum fac catolicii cu ajutorul metodelor naturale de reglare a conceptiilor. Adica, daca doresc copil, au relatii conjugale. Daca nu, nu. Asta stiu. Este ceva gresit in cele de mai sus?
|
Din cate pot eu sa-mi dau seama un cuplu trebuie sa aiba viata de cuplu si nu de pustnic. De aia familia e familie si monahismul e monahism. Nu am auzit pe undeva prin Sfanta Scriptura sa fie scris ca trebuie barbatul si femeia sa se abtina in cuplu. Cred ca a venit idea de pe la vre-un zelos care si-a zis ca el poate fi si in familie si sa traiasca ca monahul. E o prostie si e si satanica treaba asta. Pentru ca tu practic vrei sa demonstrezi cat de tare si de frumos esti. Scopul este cel care anuleaza automat orice virtute in acest din urma caz.
Si oricum orice cautare a virtutii de dragul virtutii este satanica. Dar obtinerea virtutii prin cautarea lui Dumnezeu este binecuvantata. Deci cautati sa va iubiti unii pe altii, sufleteste pe toata lumea, si sufleteste si trupeste pe partenerul de viata. Iar dupa ce ati fost impreuna multumiti lui Dumnezeu ca v-a daruit o persoana cu care sa va intelegeti si cereti-va iertare daca ati fost manat si de cautarea placerilor atunci cand v-ati culcat impreuna.
Eu cred ca acestea sunt printre principalele ingrediente ale mantuirii: simplitatea si smerenia.