View Single Post
Vechi 16.10.2012, 11:50:09
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Pe acest topic nu discutam despre impotenta, ci despre abstinenta; altfel Sf Iosif nu era propus sa ia pe Fecioara Maria.
Stiambile Demetrius, abstinenta sexuala poate fi cauzata de:
a) volitiv TOTAL, de dragul imparatiei cerurilor, cazul monahilor si monahiilor, care desi pot totusi nu o fac.
b) volitiv partial, de dragul impartiei cerurilor, cazul celor casatoriti, care "nu fac abuz si nici refuz" (dupa cum afirma Pr. Arsenie Boca) in viata sexuala specifica familiei.
c) impotenta... omul vrea, dar nu mai poate si aceasta nu este nicidecum virtute.
d) andropauza... specific umana, specifica varstei, evident ca nu mai poate fi vorba de virtutea sexuala in aceasta situatie, caci si sa vrea si tot nu mai poate barbatul.
d) boli fiziologice, psiho-somatice... evident ca nu paote fi vorba de virtute.

Sfantul Iosif, conform traditiei ortodoxe era un barbat inaintat in varsta, drept in vietuirea duhovniceasca. Fiind inaintat in varsta (cu siguranta avea peste 35 ani) evident ca poftele sale trupesti erau tinute sub "control" sau daca era si mai inaintat in varsta asa cum afirma Sfanta Traditie (caci a adormit firesc, potrivit varstei, cand Hristos era adolescent) poftele trupesti erau si mai "controlate".
De asemenea sa nu uitam ca Sfantul Iosif a fost doar logodit cu Maica Domnului si nicidecum casatoriti, deci impreunarea fireasca sexuala nu era posibila conform legii VT, si cu siguranta preotii VT care au hotarat ca Maica Domului sa fie logodita desi ea dorea sa traiasca in feciorie trupeasca si duhovniceasca viata pentru Dumnezeu, nu ar fi logodit-o cu un barbat "armasar in calduri" ci cu un barbat cumpatat, care nu avea interes de casatorie ci doar de logodna, care nu era nicidecum interesat de activitate sexuala... (insa nicidecum pentru ca activitatea sexuala fireasca in casatorie ar fi rea in sine, ci doar nefiresul activitatii sexuale: abuzul si refuzul)

Cand Arhanghelul Gavriil s-a aratat preotului Zaharia si i-a adus bunavestire a nasterii firesti a Sfantului Ioan Botezatorul, Sfantul Zazharia nu a zis: "vai ingere iar tre sa fac treaba aia rusinoasa si rea... " ci a spus: "ingere eu sunt inaintat in varsta si poftele trupesti in directia impreunarii sunt specifice varstei... si cum ar fi posibil ca eu acum sa zamislesc cand toata tineretea mea cand eram activ sexual cu sotia mea nu am reusit"?

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote