Citat:
În prealabil postat de urzicuta
de aceea si eu insist sa lucreze parintii acasa cu copiii(macar sa continue ce s-a inceput la scoala)..nu stim niciodata ce fel de oameni sunt dascalii..si eu am avut multe surprize neplacute sa constat(ref.la educatoarea fiului meu)..cat despre pedepse ele nu mai exista decat statul la colt si alte ped.in general blande ,exclus umilirea copiiilor in fata celorlalti..dascalii imi place sa cred ca au mai evoluat putin,majoritatea invatatoarelor au cate o facultate...dar padure fara uscaturi nu exista.Parintii sunt PRIMII EDUCATORI AI COPILULUI SI CEI MAI APROAPE DE SUFLETUL LUI
|
Ai perfecta dreptate. Imi amintesc de observatiile unor psihologi si consilieri scolari, care spuneau ca in primele etape ale copilariei, copilul isi ia ca prim reper unul dintre parinti,sau chiar amandoi, iar greselile lor sunt imediat criticate de catre copii; sau sfaturile parintilor in cazul unor vicii nu mai au nici un efect deoarece chiar parinti sunt victime ale acelor vicii. Iata cat de potrivite sunt cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur: „a educa inseamna a cultiva curatenia sufleteasca si buna cuviinta a copiilor si tinerilor, a-l creste pe copil moral si in evlavie, a avea grija de sufletul lui, a-i modela inteligenta, a forma un atlet pentru Hristos; pe scurt, a te îngriji de mantuirea sufletului lui." In timp copilul devine o oglinda a parintilor.