View Single Post
Vechi 16.10.2012, 18:56:43
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
"trebuie"?!? Sugerați o spălare a creierului? Păi stimate domn, eu când am intrat în Biserica Adventistă m-am botezat ca om matur, nu ca bebeluș să nu știu în ce intru! Mai degrabă dumneavoastră ar fi cazul să vă documentați înainte de a face afirmații fără acoperire. Iar documentația s-o faceți la fața locului, nu din bârfele detractorilor.
trebuie ca noi crestinii ortodocsi sa facem totul ca sa se inteleaga de catre cei care sunt sinceri, ca numai Biserica Ortodoxa ofera slujbe, liturghii, invataturi corecte si asa mai departe.

faptul ca v-ati botezat la adventisti ati facut-o in urma unor concluzii bazate pe o scanare superficiala a cultelor religioase la care ati avut acces; daca in zona de unde proveniti erau penticostalii in numar mare, acolo v-ati fi dus, dar iata ca adventistii au fost aceia carora le-ati trecut pragul, manat de frustrari si dominat de o ura nefondata fatza de ortodocsi si religia lor.

ati dorit un "escape", si s-ar putea ca "writer" sa aiba dreptate cu privire la originea impulsului care v-a propulsat in bratele adoratorilor Ellenei White; nu a fost faptul ca monahismul ortodox e sub standarde ci propria dumneavoastra lupta cu sinele, ati dorit o noua identitate, saturat de vechea personalitate care va aducea frustrari (ati vrut sa fiti "cineva" iar cum in cadrul Ortodoxiei se practica umilinta, ati plecat de la noi pentru a va crea o noua imagine de data asta in randul adventistilor pe care i-ati cucerit usor cu farmecul dumneavoastra personal, iar aceasta imagine noua de lider v-a furnizat adrenalina necesara compensarii efectelor starilor depresive, de care nu ati putut scapa cand erati ortodox, deoarece nu ati invatat ce inseamna sa fii umil in Hristos, doreati ca toate reflectoarele sa fie centrate pe propria persoana, ceea ce in ortodoxism nu este posibil, doar in religii precum adventistii unde se favorizeaza cultul persoanei).
Reply With Quote