Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Ar fi fost mai bine să vă documentați din Cuvântul lui Dumnezeu, nu din nu știu ce "conferințe". Mergeți direct la Sursă:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea.... Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8.10 - versiunea ortodoxă Sinodală 1914)
Adventiștii sfințesc sâmbăta, deoarece așa cere Dumnezeu în porunca a IV-a enunțată mai sus. Și "o cred" după modelul lui Dumnezeu care a sfințit și binecuvântat această zi. A șaptea și nu întâia [a săptămânii].
|
Domnule ,la cele 10 porunci nu zice nimic de sambata (citez din Biblia ortodoxa):
"8. Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca s'o sfintesti.
9. Sase zile sa lucrezi; in ele fa-ti toate treburile,
10. dar ziua a saptea este odihna Domnului, Dumnezeului tau; in ea sa nu faci nici o munca, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul ce poposeste la tine,
11. fiindca'n sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr'insele, iar in ziua a saptea S'a odihnit. De aceea a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea si a sfintit-o."
Adventistii nu cred in Hristos Dumnezeu si cinstesc ziua sambetei cand a iesit poporul evreu din Egipt.
Exact ca si evreii.