Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ata timp cat nu ai o incredintare ferma ca te afli pe un teren solid, e clar ca e o mare greseala sa incepi sa mustri pe altii, mai ales preot fiind.
Din doua vorbe - o cearta, asta nu are cum sa fie de la Dumnezeu.
Daca ar fi fost muulta si fierbinte rugaciune INAINTE ca incidentul sa se petreaca, poate discutia ar fi decurs altfel, poate nici macar nu ar fi fost o discutie.
E clar ca ai ramas si dupa atata "aprindere duhovniceasca" cu gandul nu de a-ti cere iertare pentru supararea pricinuita, ci de a-l indrepta pe celalalt, fara a avea, pana la urma, certitudine ca te afli tu insuti in afara de orice inselare si mai ales in postura legitima de indreptator.
Lucrurile pot fi mai subtile decat simpla judecata "cine are dreptate".
|
Dragul meu... duhul legii si litera legii; care e viata si care e moarte? Esti sigur ca ai inteles ce am scris eu? Esti sigur ca ai citit cu rabdare de la un cap la altul? Esti sigur ca nu te-ai pripit sa pui la zid [un om sau/o idee]? Esti sigur ca duhul dragostei de aproapele te-a impins sa raspunzi la tema lansata de mine? Oare te numeri tu printre acei fericiti care stiu sa se pazeasca de duhul impotrivirii, care petrec mai mereu cu luare aminte la tremurul inimii si la pricina din care se naste acel tremur si incotro il indreapta pe crestin?
Sper sa fi inteles eu gresit raspunsul tau, caci tu fiind mai intelept ca mine ma vei indrepta spre adevar... Si prin aceasta, sper ca raspunsul tau la toate intrebarile de mai sus este un DA categoric.