Subiect: Iconostasul
View Single Post
Vechi 23.10.2007, 10:20:13
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd
Bine parinte pacatul meu sa fie ca-l vad pe Dumnezeu mai bun decit biserica!
Lasati-ma in intunericul prostiei mele. Binele cu forta nu se poate face! La mine este vorba de un sistem. Scot o caramida se prabuseste edificiul....si abia l-am construit.
Si inca ceva: stau linga doctori in teologie care nu dau doi bani pe vorbele unui cioban ca Cleopa sau a unui Preot recunoscut de un oras intreg ca sfint pentru ca in manualele dumnealui nu scrie asa!
Asa ca de teologi sint cam satul. Dumneata ai doctoratul? Unde? Cu ce nota?
Poi inseamna ca nu-l vezi pe Dumnezeu daca nu tzi-ai dat seama pana acum ca tocmai Iconostasul este insushi Hristos.... shi nu este gard asha cum spui dumneata din moment ce are trei portzi, fiindca astfel ICONOSTASUL este mai mult portzi decat gard shi catapeteasma ce desparte, reprezentand perfectziunea care uneshte... shi tzi-am explicat dupa cum mi se pare mie ca ar fi, dar dumneata te faci ca nu tzi-am dat destule argumente plauzibile...
Ce doctorat ceri shi ce teologie shi ce manuale? Dumneata nu pricepi ca aceia ce au desfintzat iconostasul l-au desfintzat pe Hristos? De aceea am spus ca e o idee diabolica sa renuntzi la iconostas, nu m-am referit la domnia ta... Dar sigur ca da, daca nu mai gaseshti biserica ridicata dupa isvoadele de la Dumnezeu, care nu a devenit peshtera de talhari atunci fireshte, shi o caverna, o catacomba sau o buturuga din padure este potrivita ca sa spui rugaciuni catre Dumnezeu ca sa ne mantuiasca... deci in final peundeva ai dreptate doar ca, doar ca, totushi intunericul prostiei nu este un motiv pentru a renuntza la iconostas... ca uite ca altzii din iluminismul inteligentzei au renuntzat la el, din pacate...???
Reply With Quote