Subiect: Intrebare
View Single Post
Vechi 19.10.2012, 10:08:04
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Mai întâi, fiți binevenit pe forum !

Problema ridicată este și complicată, și importantă în același timp. Pe de altă parte, în niciun caz nu poate fi un motiv de divorț. Spre exemplu, soția mea și cu mine suntem o familie mixtă: ea este ortodoxă, iar eu catolic. Și totuși, nu ne-am gândit niciodată să divorțăm din aceasta pricină.
La urma urmei, soția dv are tot atâta drept ca și dv de a avea acea credință asupra căreia are convingere. Desigur, este dreptul și chiar datoria dv de a-i înfățișa motivele pentru care sectarismul este o falsă credință, iar actuala ei comunitate eclezială nu este Biserica lăsată de Domnul nostru. Dar, în ultimă instanță, decizia îi aparține. Pe scurt: persuasiune da, presiune nu.

P.S.: În postările dv viitoare, este preferabil să deschideți topic nou:
-dacă nu există un topic mai vechi cu temă asemănătoare. Citind forumul, veți vedea că disparitatea de cult în cadrul familiilor este o temă recurentă și poate că acest lucru vă va ajuta și în răspunsul pe care îl căutați.
-dacă, totuși, deschiderea unui topic nou o considerați justificată, plasați-l pe subforum adecvat, și nu pe primul care vă iese în cale, fiind primul pe listă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote