De ce raman in tara - cateva argumente puternice:
1. In primul rand pentru ca este o tara ortodoxa; si doresc sa traiesc intre oameni care au Duhul Sfant in ei, care sunt inteleptiti si luminati de Duhul Sfant.
Nu doresc sa traiesc decat intr-o tara ortodoxa, poate Rusia sau Grecia.
2. Am fost si prin Germania, SUA, si am vazut cum sunt tratati oamenii: ca niste sclavi pe plantatie; nu exista omenie si umanitate, exista doar capitalism vorace, si profitori. Omul este doar ... un nimic.
Nu doresc sa fiu un nimic, o sluga.
3. Germania, SUA, sunt tari fara Dumnezeu; oamenii nu mai au moralitate, nu mai au tata si mama. A zis bine o scriitoare romanca din America: America inseamna: bani, sex si lux. Nu vreau sa traiesc intr-o astfel de tara.
Am vazut zeci de romani plecati in America; toti aveau creierul spalat si imprastiat in tot felul de nebunii; fiecare visa ca e mai bogat decat altul, toti visau prostii. Nici unul nu mai era om, toti erau dumnezeul lor propriu. O transformare urata si hidoasa a personalitatii in astfel de tari.
4. A profetit bine de tot parintele Arsenie Boca: multi vor pleca din tara; dar le va parea rau si vor vrea sa se intoarca dar NU vor mai putea.
Ca o concluzie: prefer sa stau in blocul meu, cu spitalele umplute la refuz, cu mizerie, cu claxoane de dimineata pana seara, dar intr-o tara plina de biserici, in care oricand pot sa intru intr-o biserica si sa ma inchin, in care pot sa vorbesc cu un om si nu cu un robot care viseaza la bani.
Prefer sa-mi pastrez sufletul in Romania decat sa fiu bogat in America.
|