View Single Post
Vechi 19.10.2012, 23:57:38
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Serios? Si cati ar trebui sa fie asa ca sa fie un fenomen relevant?
Să zicem că același procent câți ortodocși se consideră a fi practicanți. Nu mai amintesc cifra că e prea jenantă... Și ca procent și ca "relevanță" pentru creștinismul original (cum altfel?)românesc.

Citat:
Nu domnule, se refera la turma dumitale, unde se bat co-religionarii matale cu pumnul in piept ca sunt sfinti ai lui Dumnezeu.
Acei 1-2 adventiști numiți de tine (pe proprie răspundere) că se cred sfinți nu pot constitui în niciun caz o turmă, cel mult câteva capre răzlețe în turma de oi.

Citat:
Nici inainte? Serios? Si retragerea in pustie pentru ce a fost? Pentru a arata inutilitatea retragerii in pustie?
Călugării își încheie "stagiul" după 40 de zile, după care se reîntorc în "civilie"?

Citat:
Despre o prostie evidenta - persecutia duminicala, se poate spune categoric "never".
Si mai ziceti ca nu va bazati pe profeteasa voastra ca in Biblie nici vorba de asa ceva.
O profeție încă neîmplinită nu poate fi numită prostie. Și e o profeție biblică, dar desigur nu-ți pot cere să crezi interpretarea adventistă a acelei profeții. Rămâne să aștepți împlinirea profeției, apoi te poți pronunța.

Citat:
Tipic pentru dialogul cu un adventist, faci o afirmatie si face el ce face ca sensul sa se piarda pe drum.
Afirmația era că "nu sabatul este punctul de doctrină specific" și acesta e adevărul, căci mai sunt și alte confesiuni creștine (când spun "creștine", îi exclud pe evreii de religie mozaică), ce respectă sabatul.

Citat:
Iti place sau nu, iesiti in fatza prin lucrul asta, si altii va cunosc in special pentru lucrul asta, orice discutie cu un adventist ajunge cel mai repede exact la acest punct.
Asta era ideea.
Suntem cunoscuți astfel, tocmai prin necunoaștere. Necunoașterea faptului că nu doar noi respectăm sabatul.
La fel de bine, voi ortodocșii sunteți cunoscuți de către neoprotestanți prin închinarea la icoane - un punct de doctrină cu adevărat specific! Neîntâlnit în protestantism, ori neoprotestantism. Nici măcar în iudaism și islamism.

Citat:
Cand a spus Hristos ca taierea imprejur nu mai e necesara?
Exact [COLOR=#800080]cum am presupus[/COLOR]! Te eschivezi să răspunzi la întrebarea de sub-topic (Când a spus Hristos să nu mai aplicăm porunca a IV-a?)

Citat:
De ce nu va taiati atunci imprejur?
Nici nu se pune problema, căci nu suntem evrei. E ca și cum te-aș întreba "voi de ce nu vă închinați cu fața către Mecca?"
Ooops! Nu e cel mai fericit exemplu. Mecca e spre est...

Citat:
Si mai sus incercai sa argumentezi ca sabathul n-ar fi chiar asa o mare problema la adventisti.
Ca sa vezi.
Nici nu este "mare problemă" când îl ținem, la fel cum nu e mare problemă când nu ucidem, nu furăm, etc. E numai normal pentru un creștin, nu e niciun merit în asta.

Citat:
Apropo, buna noastra crestina Doriana va fi si ea exclusa pentru ca n-a tinut Sabath -ul, desi a avut Biblia in mana?
[COLOR=#800080]Așa cum am scris[/COLOR], "nu vorbim de tine", nici de Doriana (nici măcar de mine, cum ziceam mai sus), ci era vorba de un Hristos care chipurile ne-ar fi spus să nu mai aplicăm porunca a IV-a și noi nu ne-am "[COLOR=#800080]prins încă[/COLOR]"-vorba ta.

Mda, mulțumesc frumos! Asta e dovadă că Biserica AZȘ ar fi fixat vreo dată cu privire la revenirea lui Hristos? Am auzit că cineva ar fi spus că acum 100 de ani altcineva ar fi spus că... nici nu mai știu ce a spus...

Citat:
Care "asteptator"?
Miller. Nu-l pot numi adventist de ziua a șaptea (că era de ziua întâia).

Citat:
Si nu l-ati mostenit si pe Miller si rateul lui?Care binenteles, l-ati cosmetizat cat s-o putut?
Aproape în aceeași măsură în care voi l-ați moștenit pe Constantin cel Mare cu "rateurile" și "cosmetizările" de rigoare.

Citat:
Serios? Inventezi pe parcurs? Pana acum erau doar "legile sanitare".
Acum s-au adaugat si "randuielile sociale"?
Dacă generalizezi astfel "Legea", ea conține și aceste prevederi. Am mai vorbit despre ele pe acest topic.

Citat:
Sa inteleg ca treaba cu femeia o incadrati la "randuieli sociale"?
Nu. Mai degrabă la cele ceremoniale.

Citat:
Dar chestia cu examinatul bubelor, este "sociala" sau "sanitara"?
Sanitară, la fel ca izolarea leproșilor.

Citat:
Dar treaba cu zeciuiala e si ea cumva "santiara" de a ramas?
Da, e "șantiară" , ține de organizarea de "șantier" a Bisericii.

Citat:
Apropo, unde spune Hristos ca se anuleaza "randuielile sociale"?
Acolo unde nu se mai răspunde cu "ochi pentru ochi".
Reply With Quote