Citat:
În prealabil postat de Neaguu
Pe moment nu am timp sa raspund la toate intrebarile.
|
Nicio problemă... De fapt, nu ți-am pus nicio întrebare...
Citat:
Defapt nici tu nu ai raspuns.
|
Interesant... nici tu n-ai pus vreo întrebare, doar afirmații, certitudini... Chiar îmi făceam probleme că postarea mea e prea lungă...
Citat:
In carte apare pe prima pagina pr. Teodor Hutanu. Apoi prefata este scrisa de un alt preot. Nelu Dumitrescu. Numai preoti falsi.
|
Poate "
pr." înseamnă pastor

, scrie undeva că sunt preoți? Eu mă mir că tocmai aspectul acesta l-ai reținut dintr-o carte care lămurește o serie de probleme spinoase ale ortodoxiei. Dar probabil n-ai citit decât prefața...
Citat:
Stii ca mai ne certam noi si cu treaba cu existanta episcopilor in biserica adventa...Episcopi care nu exista...
|
Ei, nu ne-am certat, am discutat puțin în contradictoriu, căci eu știam că există.
Citat:
In Ioan cap 17 v 17 se spune>Cuvantul Tau este adevarul. Nimeni nu contrazice acest adevar. Numai ca acest Cuvant poate fi interpretat gresit. Si atunci cine il descifreaza? Biserica care este Stalpul si Temelia adevarului.
|
Biserica este stîlpul și temelia adevărului doar în lumina Cuvântului lui Dumnezeu - care știm că e Hristos. Nu poți descifra Cuvântul dacă nu ai Cifrul, iar dacă nu-L ai, poți interpreta greșit, aici îți dau dreptate.
Citat:
Din nou arat ca nicaieri nu se scrie ca Nt este lumina oamenilor sau sarea pamantului! Ci biserica care este alcatuita din oamenii ei.
|
Bine Neaguule, dar ce ne facem când biserica (ce alcătuită din oamenii ei) împrăștie sare amară și întuneric, mult întuneric?
Observi că am scris biserica cu b mic să nu lezez o anume biserică.
Oamenii trebuie să lumineze acea biserică (de fapt nu biserica, ci lumea) și nu multele lumânări compensatorii dintr-ânsa.
Citat:
Chiar daca azi unii respecta sambata acest lucru nu a avut continuitate!
|
Spune-mi un singur secol în care acei
unii n-au respectat porunca lui Dumnezeu, să vedem cum e cu continuitatea.
Citat:
Si daca crestinii sunt sarea si lumina pamantului *nu biblia interpretata aiurea* atunci ei au sarat prost si biserica nu mai poate fi stalp si temelia adevarului.
|
Gura eruditului adevăr grăiește!
Citat:
Poti sa o dai cu valdenzii care tineau sabatul. Dar ei nu erau nicidecum adventi si aveau alte legi ca ale voastre!
|
Corect. Dacă erau adventiști, nu mai era nevoie să apară Biserica Adventistă.
Citat:
Hai sa mai vedem cum functioneaza cautarea adevarului. Daca Cuvantul poate fi interpretat (ce rol mai au invatatorii in biserica?)
|
Poate rolul lor e de a învăța? A învăța în primul rând lucrurile clare, lămurite ale Cuvântului Divin și nu cele interpretabile și ascunse. Pentru acelea mai există și profeți, ei comunică cu Dumnezeu și descifrează profețiile ascunse ale lui Dumnezeu. Dar până acolo, Har Domnului, există suficiente adevăruri clare și lămurite, înțelese chiar de prunci!
Pe de altă parte, dacă sunt lucruri grele, trebuie să fugi imediat la învățători să ți le lămurească? Eu am convingerea că apostolul Pavel a predicat și lucruri grele -cum altfel, un teolog de talia lui? Ei bine, bereenii aceia "buni la suflet" (
Fapte 17,11) n-au fugit la învățătorii bisericii să lămurească pe cele grele, ci verificau zilnic cu Scriptura. Oare în Bereea să fi fost doar profeți și doctori în teologie?
Citat:
P.S . Iisus a gresit treaba cu credinta. Va gasii pe adventi.
|
Nu cred că a greșit, va găsi și îi va întâmpina în nori (1
Tes.4,17)
doar pe "
advenți"! Adică pe cei ce-L așteaptă să revină a doua oară.
Neaguule, tu-L aștepți?